Només Borràs ha acompanyat Ponsatí en la compareixença

L'eurodiputada ha comparegut sense el secretari general ni cap altre dirigent de Junts per Catalunya

Abans de ser detinguda per un agent dels Mossos d’Esquadra, l’eurodiputada Clara Ponsatí ha comparegut al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Ha estat el seu primer acte públic després d’abandonar l’exili i entrar a Catalunya sense entregar-se al Suprem.

Ha cridat l’atenció que només la presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, l’ha acompanyat en aquesta compareixença. No ho ha fet el secretari general de Junts, Jordi Turull, ni cap altre dirigent del partit. Això sí, també l’ha acompanyat l’advocat Gonzalo Boye.

“No he vingut a fer cap pacte amb l’Estat, sinó a denunciar la vulneració sistemàtica dels nostres drets, la passivitat de les institucions catalanes i la necessitat que les europees deixin de mirar cap a una altra banda davant la violació sistemàtica de l’estat de dret a Catalunya”, ha assegurat abans de la detenció.

D’altra banda, Ponsatí ha estat molt crítica amb la reforma del Codi Penal impulsada per l’actual govern espanyol i Esquerra i que substitueix el delicte de sedició pel de desordres públics. Amb aquest canvi legislatiu, “l’acusació contra mi ha quedat reduïda a la desobediència, que és un altre delicte obscurantista”.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari