Elena defensa que els Mossos han actuat per ordre del jutge “com és el seu deure legal”

El conseller lamenta que s'ordeni la detenció de Ponsatí per un delicte que no comporta presó

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat l’actuació dels Mossos d’Esquadra d’aquest dimarts després que hagin detingut l’eurodiputada Clara Ponsatí. En una breu compareixença davant de la premsa, ha recordat que la policia catalana ha actuat “per ordres del jutjat com és el seu deure legal quan actua com a policia judicial”. “I això ho sap tothom”, ha afegit, davant de les crítiques per la detenció efectuada pels Mossos al pla de la Seu de Barcelona, a pocs metres de la catedral.

Elena ha celebrat que la reforma del Codi Penal aprovada al Congrés dels Diputats “faciliti que la justícia espanyola l’hagi de deixar en llibertat un cop hagi prestat declaració”, però ha lamentat que se n’hagi ordenat la detenció “per un delicte de desobediència que no comporta penes de presó” en comptes de citar-la directament a declarar.

Així mateix, ha assegurat que l’exconsellera d’Ensenyament ha passat per “un exili que mai no hauria hagut de patir”. Ponsatí ha arribat aquest dimarts a Barcelona després de cinc anys vivint a l’estranger –primer a Escòcia i després a Bèlgica– després de marxar de l’estat espanyol poc després de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari