Stop Violències duu l’avortament i la persecució del Govern andorrà al Consell de Drets Humans

La presidenta de l'associació està a l'espera de judici per la denúncia de l'executiu arran la seva participació en un comitè de l'ONU

    Sessió del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides

    L’associació feminista andorrana Stop Violències ha intervingut en el 52è període de sessions del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides mitjançant una declaració conjunta amb el Servei Internacional per als Drets Humans (ISHR, per les seves sigles en anglès). En la declaració, la presidenta de Stop Violències, Vanessa Mendoza Cortés, ha recordat que a Andorra “continua existint una prohibició total de l’avortament, fet que obliga les dones i les joves a viatjar a Espanya o França” per avortar, i ha posat sobre la taula la persecució que pateix per part de l’executiu del coprincipat.

    La també psicòloga social experta en violències ha explicat que, actualment, està a l’espera de judici per la seva participació al Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW), el 2019, després de la qual el Govern del coprincipat va denunciar-la per difamació contra el prestigi de les institucions. “M’enfrontaré a un judici en el qual se’m pot demanar responsabilitat civil i em poden multar fins als 30.000 euros”, ha indicat M. Cortés.

    La presidenta de Stop Violències també ha recordat que està en llibertat provisional i que pateix “una constant campanya de desprestigi i odi que està afectant la meva vida privada i professional i, per tant, a les moltes dones que no podem ajudar o atendre”. Per això, M. Cortés ha demanat als països que formen part del Consell de Drets Humans “que pressionin les autoritats perquè tanquin el cas en contra meva”, com ha fet Amnistia Internacional, i ha reclamat al Govern d’Andorra “que legalitzi el dret a l’avortament, que es despenalitzi la difamació del Codi Penal i que ens repari el mal causat durant aquests anys amb la seva denúncia”.

    (Visited 51 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari