Pla contra la pressió estètica: Uniformes no sexistes i oferir un ventall més ampli de talles

La conselleria d'Igualtat i Feminismes presenta un pla d'acció pioner per combatre la pressió estètica

La consellera d'Igualtat, Tània Verge

El Govern obligarà les principals marques de roba a oferir un ventall més ampli de talles i informar sobre la seva equivalència amb les mides corporals. Ho farà a través del nou Codi de Consum que s’aprovarà en els propers mesos. Aquesta és una de les 60 mesures incloses en el nou Pla d’Acció per a Combatre la Pressió Estètica impulsat per l’executiu català i que disposa d’un pressupost de 12,5 MEUR.

També contempla acords amb el sector de la publicitat per informar sobre les imatges que hagin estat retocades, elaborar un codi de bones pràctiques per promoure la diversitat corporal, fer recomanacions sobre uniformes o una prova pilot per promoure els processos de selecció de personal amb currículums cecs, és a dir sense foto.

El nou Pla d’Acció Contra la Pressió Estètica s’ha impulsat des de la conselleria d’Igualtat i Feminismes i l’Institut Català de les dones per donar una “resposta coordinada i transversal a aquesta forma de violència simbòlica contra les dones”, segons ha assenyalat la consellera Tània Verge.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari