Ha reconegut Diana Riba que va mentir al Consell d’Europa en la sessió que va fer sobre el cas Pegasus?

Sí. Ho ha fet en una entrevista que ha publicat Vilaweb aquest divendres 24 de març. En la intervenció de Diana Riba a la sessió que va fer a París, el 12 de desembre de l’any passat, el Comitè d’Afers Legals i Drets Humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa per tractar el cas Pegasus va dir textualment: “en el meu cas, Citizen Lab, un laboratori canadenc especialitzat en espionatge digital, va detectar dos atacs al meu telèfon mòbil”. A l’informe de Citizen Lab, batejat com a CatalanGate i publicat el 18 d’abril, només hi consta una infecció, que calcula que es va produir el 28 d’octubre del 2019 o els dies immediatament anteriors o posteriors.

A l’entrevista a Vilaweb, l’eurodiputada d’ERC i vicepresidenta del Comitè europeu que investiga l’ús del programa Pegasus a dversos països de la UE, diu també textualment: “els jutges no accepten un informe de Citizen Lab o Amnistia Internacional. (…) Nosaltres ja tenim una segona anàlisi forense, una pericial imparcial per a l’òrgan judicial. (…) En el meu cas hi ha una segona infecció, que no és a l’informe de Citizen Lab. És anterior”.

Riba no diu qui ha fet la nova prova pericial però queda clar que no és Citizen Lab. Segons aquesta segona prova pericial, la nova infecció detectada es va produir el 4 de juny del 2019. El nou peritatge no ha pogut precisar com es va produir aquesta infecció. “No sé el com, perquè no tenim proves d’SMS, entre més coses perquè els esborro tots. Un és el juny i un altre a l’octubre”, declara l’eurodiputada en l’entrevista esmentada.

A part de deixar al descobert la seva mentida davant el Consell d’Europa, l’entrevista de Diana Riba també contribueix al desprestigi del CatalanGate de Citizen Lab.

(Visited 421 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari