Desmantellen un taller clandestí amb 500 quilos de material per fabricar explosius a Montmajor (Berguedà)

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 41 anys, que comprava precursors i productes químics per internet

Taller clandestí per fabricar explosius a Montmajor (Berguedà)
Taller clandestí per fabricar explosius a Montmajor (Berguedà).

La Guàrdia Civil ha desmantellat un taller clandestí amb prop de 500 quilos de material per fabricar explosius en una masia aïllada de Montmajor (Berguedà). Un home de 41 anys ha estat detingut acusat de fabricar de manera il·legal i artesanalment explosius mitjançant la mescla de precursors i substàncies químiques, que adquiria a través d’internet.

S’han confiscat 468 quilos de precursors d’explosius i productes químics, a banda de metxa i 2,2 quilos de mescla explosiva ja acabada. La Guàrdia Civil, que ha batejat l’operació com a ‘Termes’, destaca que és un dels majors decomisos de precursors d’explosius realitzats a Espanya.

La investigació va començar fa un any quan agents de la Guàrdia Civil mitjançant el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) van conèixer una transacció sospitosa de precursors d’explosius a través d’una plataforma de comerç en línia. Els agents van identificar un home de 41 anys resident en una masia aïllada del Berguedà que adquiria grans quantitats de precursors, metxa, material elèctric i material de laboratori per internet.

Després d’aconseguir una autorització judicial, la Benemèrita va registrar el domicili de l’investigat i va localitzar-hi 348 quilos de precursors d’explosius regulats i 119 quilos de substàncies químiques per fabricar il·legalment explosius. Membres del TEDAX es van encarregar d’analitzar i destruir el material.

 

 

(Visited 210 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari