Risc alt d’incendi forestal a 18 comarques del centre i el sud de Catalunya

La Generalitat ha prohibit o restringit les activitats que poden provocar incendis forestals, com encendre foc, fer activitats esportives, treballs forestals o agrícoles i utilitzar barbacoes a les àrees d'oci

Incendi al Bages (Bombers de la Generalitat de Catalunya)
Incendi al Bages (Bombers de la Generalitat de Catalunya).

Els Agents Rurals de la Generalitat han activat el nivell 2 del pla Alfa per risc molt alt d’incendi forestal a 18 comarques al centre i al sud de Catalunya. La resta de comarques catalanes es troben en el nivell 1 (risc moderat/alt), excepte sis comarques que estan en el nivell 0 (baix o moderat).

Quan un territori està en el nivell 2 o superior, es prohibeixen o es restringeixen les activitats que poden provocar incendis forestals, com encendre foc, fer activitats esportives, treballs forestals o agrícoles i utilitzar barbacoes en les àrees d’oci.

“La situació és anòmala”

La cap regional del cos d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu, Anna Servent, ha afirmat que la situació no és comuna per a aquesta època de l’any, a principis de la primavera: “Ja fa 25 dies que vam activar el pla Alfa en risc alt o molt alt d’incendi a Catalunya. Per tant, la situació és anòmala”.

Servent ha recordat que des del 15 de març és necessària una autorització especial per a fer foc i activitats de risc a zones boscoses. Ha informat que ja s’han suspès 10.000 activitats a l’aire lliure que tenien permís per dur-se a terme durant aquests dies.

Incendi a Castelló

Un incendi ha cremat 3.500 hectàrees a un perímetre de 30 quilòmetres a la comarca de l’Alt Millars (Castelló) per les flames declarades dijous passat a Vilanova de la Reina. L’incendi amenaça amb afectar el parc natural de la Serra d’Espadà.

Prop de 1.500 persones desallotjades de deu nuclis poblacionals: la Font de la Reina, els Calpes, els Cants, la Monzona, la Pobla d’Arenós, Montanejos, l’Alqueria de Montanejos, l’Artejuela, Montant i Aranyel. La consellera de Justícia de la Comunitat Valenciana, Gabriela Bravo, ha informat que les flames avancen pel flanc dret en direcció a Montanejos i ha fet el salt al barranc Maimona, de gran valor mediambiental.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari