Felip VI demana als països iberoamericans que fomentin “l’estabilitat” per impulsar la inversió espanyola

El monarca ha defensat “l'eliminació de barreres innecessàries al comerç internacional”

Felipe VI, rei d'Espanya (Casa Reial)
Felipe VI, rei d'Espanya (Casa Reial).

En la prèvia de la cimera iberoamericana a Santo Domingo (República Dominicana), Felip VI ha demanat als països de la regió que fomentin “l’estabilitat” perquè les empreses espanyoles puguin continuar invertint en les seves economies: “Iberoamèrica ofereix moltes oportunitats. Les empreses espanyoles ho saben i treballen decididament en elles. Porten fent-ho des de fa més de tres dècades. Estan disposades a continuar donant suport a les economies dels diferents països, sempre en marcs d’estabilitat que permetin un correcte funcionament”.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha arribat just a temps per al sopar de caps d’Estat i de Govern al costat de representants del Consell Europeu, l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, i el primer ministre de Portugal, António Costa.

Inversor de referència per a la recuperació econòmica

El monarca ha ressaltat que Espanya és “l’inversor de referència” d’Iberoamèrica juntament amb els EUA malgrat el context econòmic desfavorable per les conseqüències de la pandèmia del Covid-19 i de la Guerra d’Ucraïna. Ha assenyalat que les empreses espanyoles tenen una “decidida vocació de permanència” i que “els entorns estables, predictibles i competitius són fonamentals a l’hora d’atreure noves inversions a la regió”, com va defensar la Declaració conjunta de la Reunió Ministerial Iberoamericana d’Indústria i Comerç, celebrada al gener d’aquest 2023.

Felip VI ha defensat que un dels principals reptes pendents per avançar cap a la recuperació econòmica és “donar suport a l’eliminació de barreres innecessàries al comerç internacional” per “promoure un sistema multilateral de comerç obert basat en regles, inclusiu, no discriminatori i equitatiu”.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari