Un jutjat investiga Ada Colau i Janet Sanz per les ‘superilles’

Admet la querella de l'arquitecte en cap en època de Maragall per malversació i delicte urbanístic

colau sanz
Ada Clau amb Janet Sanz

Un jutjat de Barcelona ha admès a tràmit una querella contra l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, per un delicte urbanístic i un de malversació per les ‘superilles’ o eixos verds de l’Eixample, segons ha pogut saber l’ACN.

La querella la van interposar l’arquitecte en cap del consistori a l’època de l’alcalde Pasqual Maragall, Josep Antoni Acebillo, i els advocats Francesc Jufresa i Ferran Grasas, al cap de pocs dies que la fiscalia arxivés les denúncies dels mateixos querellants i la plataforma Salvem Barcelona.

Reclamen la paralització cautelar de les obres per “evitar la plena consumació” dels delictes i pels perjudicis que es poden causar, que xifren en més de 100 milions d’euros.

Fins al moment, el magistrat només ha acceptat a tràmit la querella i ha demanat certa documentació, però encara no ha fixat cap data per a cap declaració d’investigats o testimonis. Tampoc ha dictat cap mesura cautelar.

En l’escrit, recalquen que es tracta “d’una infracció normativa manifesta de la llei del sòl que pot tenir efectes devastadors”, tant per a particulars, com a comerços en general i, fins i tot, generar “problemes d’accessibilitat als mateixos domicilis de serveis bàsics”. A parer seu, també afecta l’erari públic, “perquè només el concepte d’arrencat de l’asfalt i la seva eventual reposició” suposaria unes despeses de 100 milions d’euros.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari