Clara Ponsatí fitxa Jordi Graupera com a assistent al Parlament Europeu

El candidat fracassat de Primàries Catalunya a l’alcaldia de Barcelona compagina la feina amb la participació setmanal a la tertúlia d’El matí a Catalunya Ràdio

Clara Ponsatí, en una sessió del Parlament europeu, i Jordi Graupera, en una intervenció a TV3

L’eurodiputada de Junts per Catalunya-Lliures per Europa, Clara Ponsatí, ha contractat com assistent local al periodista i filòsof Jordi Graupera. Els eurodiputats tenen dret a fitxar assistents locals que els ajuden en la seva tasca parlamentària sense necessitat de desplaçar-se a Brussel·les. Ponsatí i Graupera, que col·laboren des de fa temps, es veuen poc perquè l’eurodiputada no s’atreveix a anar a Barcelona per por a ser detinguda per la seva participació en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i el seu col·laborador es desplaça molt poc sovint a la seu del Parlament europeu. Junts per Catalunya-Lliures per Europa té, això sí, oficina a Barcelona, situada al cèntric carrer del Bonaire, a tocar del museu del Born.

Jordi Graupera va ser el candidat de l’Assemblea Nacional Catalana a les eleccions municipals del 2019. Va encapçalar un grup batejat com Primàries Catalunya, que es va presentar amb el lema de Barcelona és capital. Calia entendre que Barcelona era capital perquè l’independentisme s’obrís camí a Catalunya. No va aconseguir accedir al consistori perquè aquesta candidatura només va tenir 28.230 vots (un 3,74% dels emesos); vots que si haguessin anat a altres candidatures independentistes potser haurien permès que el republicà Ernest Maragall es fes amb l’alcaldia. Carla Ponsatí va tancar la candidatura de Barcelona és capital-Primàries ocupant-ne el lloc número 41. L’eurodiputada i ex-consellera d’Eduació, que va fugir a l’estranger després que el govern de Mariano Rajoy apliqués l’article 155 de la Constitució a Catalunya, va prologar el llibre “Una proposta per Barcelona” que va escriure Graupera l’any 2018.

Clara Ponsatí té cinc assistents com a eurodiputada. Quatre treballen al seu despatx a l’Eurocambra i Graupera ho fa des de Barcelona, on compagina aquesta feina amb la de tertulià a diversos mitjans de comunicació. Actualment, participa setmanalment a la tertúlia d’El matí de Catalunya Ràdio. També es va informar que participaria aquesta temporada com a comentarista del programa Tot es mou, de TV3, però al final no s’ha confirmat aquesta col·laboració. La temporada 2021-2022, va cobrar 7.220 euros per les seves participacions a la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio que dirigeix Laura Rosel. Aquesta temporada hi va però no consta al web de transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que cobri per les seves intervencions.

Els altres quatre assistents de Ponsatí són Joan González Fabra, Laura Mont Castro, Georgina Padilla Àrboles i Maria Vidal López. Cada eurodiputat rep 20.000 euros mensuals per les despeses de l’oficina i els sous dels seus assistents i els administra com vol. El salari mínim d’un assistent és d’uns 2.300 euros mensuals. Els altres dos diputats del grup de Junts per Catalunya-Lliures per Europa, Carles Puigdemont i Toni Comín, comparteixen Aleix Sarri Camargo i Margarida Payola Lahoz com a assistents. A l’equip de l’ex-president de la Generalitat també hi treballen Aleix Clarió Herranz,  Daniel Mundet Cerdán i Víctor Solé Ferioli, i al de l’ex-conseller de Salut, Eulàlia Comas Lamarca, Natalia Rodríguez Pérez i Daniel Roldán Jiménez.

(Visited 2.032 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari