Sis mossos condemnats per tortures per agredir dos joves que van fugir d’un control

L'Audiència considera que "va tractar-se d'una agressió, intimidació i humiliació totalment gratuïtes i injustificades"

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a penes d’entre quatre i cinc anys de presó, a més de quatre anys d’inhabilitació, sis agents de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra per agredir greument dos joves a Cerdanyola del Vallès l’abril del 2016. Els joves van fugir amb cotxe d’un control, i en la fugida es van accidentar. En arribar els agents, els van colpejar per tot el cos reiteradament, causant-los lesions importants i fins i tot la pèrdua de visió en un ull al conductor.

Els agents van al·legar que les lesions se les havien fet en l’accident, però el tribunal no ho veu possible i els condemna per lesions greus i tortures en la seva versió de delicte contra la integritat moral, amb l’atenuant de dilacions indegudes i l’agreujant de prevaliment de càrrec públic.

Segons la sentència, els agents, “de comú acord i amb l’ànim de malmetre la integritat física, psicològica i moral” dels dos ocupants, que no van oferir cap resistència, van voler “castigar-los” per haver fugit del control. Els van donar cops de puny i puntades de peu a la cara, al cap i al cos, a més d’insultar-los, i intentaven intimidar-los i humiliar-los dient-los coses com: “Us podríem matar i aquí no se n’adonaria ningú”.

La resolució judicial també recull que els condemnats van arrencar un altaveu pesat del maleter del vehicle sinistrat i el van deixar caure a terra a prop d’ells per causar-los temor, i que van tallar el cinturó de seguretat del copilot i els van colpejar amb la sivella. “Va tractar-se, doncs, d’una agressió, intimidació i humiliació totalment gratuïtes i injustificades”, insisteix l’Audiència.

Indemnitzacions per lesions i danys morals

A més de les penes de presó i inhabilitació, els condemnats hauran d’indemnitzar les víctimes per lesions i seqüeles i per danys morals. El principal acusat haurà de pagar uns 5.000 euros al copilot i uns 33.500 al conductor, mentre que els altres cinc mossos hauran de pagar uns 5.000 euros a cada víctima. Les indemnitzacions, 60.000 euros per al conductor i 30.000 per al copilot, seran assumides per l’assegurança de la Generalitat.

El conductor, de 22 anys, va rebre un cop de puny del primer agent que va arribar que li va causar una lesió a l’ull que li ha comportat pèrdua d’agudesa visual del 90%. A conseqüència dels cops de tots els condemnats, va patir nombrosos hematomes al cap, lesions a braços, cames, coll i tòrax, hematomes als costats, fractura d’una dent i edemes a les mans. Tot això li va provocar ansietat, un trastorn adaptatiu, depressió, aïllament i reclusió. Va rebre tractament psiquiàtric i va trigar sis mesos a recuperar-se.

Pel que fa al copilot, de 20 anys, va patir lesions a l’ull, nas, llavi, dents, esquena i fractura d’una costella, a més d’ansietat. Al cap de pocs dies va patir un brot psicòtic i pensava que els metges que el tractaven el volien enverinar per encàrrec dels policies. Va trigar quatre mesos a recuperar-se.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari