Imputat l’exconseller Argimon pel retard en la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils

L'exsecretari de Salut Marc Ramentol també declararà com a investigat per aquella decisió

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats l’exconseller de Salut Josep Maria Argimon i l’exsecretari general del mateix departament de la Generalitat Marc Ramentol pel seu paper en la paralització i l’endarreriment de la vacunació contra la covid-19 d’agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya.

La resolució, coneguda aquest dijous, no fixa encara una data per a les compareixences, però reflecteix que de les diligències practicades en aquest cas es “desprenen indicis” que tots dos van participar en la presa d’aquella decisió, adoptada quan Argimon era secretari de Salut Pública de la Generalitat.

En canvi, l’instructor del cas ha rebutjat citar com a testimoni Alba Vergés, que era la consellera de Salut en el moment dels fets investigats, ja que no ho considera necessari perquè “ningú” li ha atribuït la decisió.

A més d’Argimon i Ramentol, consten com a investigats en aquest cas quatre alts càrrecs de Salut de l’etapa de Vergés com a consellera, que van declarar el passat mes de juliol: la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas; el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella; la directora de l’àrea d’Organitzacions i Professionals del CatSalut, Sara Manjón; i el director de Serveis de Salut; Francesc Xavier Rodríguez.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari