Illa furga en la ‘ferida exterior’ de l’independentisme

El líder del PSC celebra que Aragonès "s'hagi coordinat" amb la diplomàcia espanyola a Sud-amèrica, fet que ha indignat Junts

Salvador Illa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat aquest dijous que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “s’hagi coordinat amb la diplomàcia espanyola” durant el seu viatge a Sud-amèrica, un comportament que, a diferència de Junts, ha considerat “intel·ligent i encertat”, en declaracions a la Cadena SER. Illa, això sí, ha trobat a faltar una agenda amb interlocutors de “rang més alt”, en contrast amb etapes presidencials anteriors.

Precisament, aquests dos havien estat aspectes de la gira criticats per Junts, que havia considerat, per boca del diputat Francesc de Dalmases, que havia estat un “desastre sense pal·liatius”. L’exsoci de govern d’ERC també havia lamentat que el govern català havia acceptat la “tutela” de la diplomàcia espanyola i havia destacat que el president de la Generalitat no s’havia pogut trobar amb representants de més nivell, en referència a la reunió amb l’intendent de Canelones (Uruguai) i al fet que no celebrés la reunió anunciada amb el president de Colòmbia.

Illa, que ha destacat en positiu que Aragonès triés Amèrica del Sud com a destí de la seva gira, però que també ha qüestionat que no es mantingués la trobada amb el president colombià, s’ha mostrat partidari que el president català viatgi, ja que troba que els seus predecessors havien estat “massa tancats” els darrers anys.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari