Es doblen els alumnes de 3r d’ESO que abandonen els estudis

Els estudiants de 4t d'ESO baixen del 8% fins al 6,5% en el darrer curs

Pla tancat de jaquetes penjades en una aula dels alumnes de l'Institut Martí i Franquès de Tarragona. Imatge del 29 de maig del 2020 (Horitzontal).

S’ha doblat la xifra d’alumnes de 3r d’ESO que van deixar els estudis el curs anterior a Catalunya, passant del 2,5% al 4,7%. Són dades que el Departament Educació ha publicat amb motiu d’una cimera contra l’abandonament escolar. Educació ha anunciat que compartirà amb els ajuntaments les dades dels alumnes que deixen els estudis per poder retornar-los al sistema educatiu. Un pas que, pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, respon a una “reivindicació històrica” dels municipis.

Alhora, les dades facilitades pel departament indiquen que un 6,5% dels alumnes de 4t d’ESO va deixar els estudis el curs passat a Catalunya, mentre que en anys anteriors l’abandonament no havia baixat del 8%. Els cicles de grau mitjà registren la xifra més alta de sortides abans de temps: un de cada quatre alumnes no acaba el primer curs. Pel que fa a l’educació postobligatòria, el percentatge d’alumnes que deixa els estudis a 1r de batxillerat es manté al voltant del 5% en els darrers anys (5,08% el curs passat). A cicles formatius de grau mitjà, el 23,69% dels alumnes no va acabar el primer curs l’any passat. Catalunya es troba molt per sobre de la mitjana europea en abandonament escolar, amb una mitjana del 16,9% (2022), segons dades a partir de l’Enquesta de Població Activa.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari