Quin és el darrer tentacle de l’operació Catalunya, segons una diputada de Junts?

La diputada de Junts al Congrés Pilar Calvo

Foto: @Congreso_Es

La diputada de Junts al Congrés dels Diputats Pilar Calvo ha relacionat el cas dels pagaments del FC Barcelona a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira, amb l’operació Catalunya, i ha considerat que és una “continuació” de la suposada trama relacionada amb el conjunt de pràctiques que el Ministeri de l’Interior de Jorge Fernández Díaz (PP) hauria dut a terme per aturar el moviment independentista català.

En un fil de Twitter, la juntaire ha defensat que “el millor Barça de la història no ha comprat àrbitres”, i ha vinculat el que considera “casualitats força sospitoses” al “Deep State“. “Quan jo dic que és continuació de l’operació Catalunya em refereixo que sempre hi ha un Deep State a punt per carregar-se qualsevol institució com el Barça, que ha fet gran el nostre país, Catalunya. No dic que estigui directament relacionada. Però hi ha casualitats força sospitoses”, ha manifestat Calvo.

En aquest sentit, la diputada de Junts ha afegit: “la Fiscalia demanda al Barça amb informació que només li pot haver passat Hisenda (i la protecció de dades?), tot just ara que Sandro Rosell ha presentat demanda contra l’Estat com a víctima de l’operació Catalunya que li va costar dos anys de presó preventiva. Recordem que va ser absolt”.

Calvo ha anat més enllà i ha apuntat que “tot fa pensar” que es tracta de lawfare (guerra jurídica o judicial): “Els fets (acord FCB-Negreira) van acabar el 2018. Ara, amb la via administrativa prescrita, es fa servir un fet que podria haver tingut una resposta legal administrativa, esportiva o fiscal i es tria la via penal contra el Barça”, ha destacat.

Rahola i Antich se sumen a Calvo

La diputada de Junts, però, no ha sigut l’única persona de l’òrbita independentista que ha comparat el cas Negreira amb l’operació Catalunya. La periodista i presentadora a 8TV Pilar Rahola ha manifestat en un article a El Periódico que “malgrat la futilesa de l’acusació, s’ha creat immediatament una ofensiva des de tots els flancs” i ha considerat que “tal com passa amb la qüestió independentista, la ‘Fuenteovejuna’ espanyola s’activa “todos a una” contra el mateix enemic”.

“¿Hi ha paral·lelismes amb la qüestió catalana? Tots: manipulació mediàtica, estigmatització social, justícia ideològica, política centralitzadora…”, ha afegit Rahola, que ha assenyalat el que, a parer seu, és l’objectiu de tot plegat: “Fer caure Laporta i inestabilitzar el Barça, amb la intenció final de convertir-lo en S.A. i poder-lo controlar”.

El director d’El Nacional José Antich, en un article al mitjà que lidera, ha comparat “la rapidesa amb què la Fiscalia i el govern espanyol s’han personat com a acusació en el cas Negreira” amb “la lentitud amb què ho han fet, o més aviat no ho han fet, en casos tan greus com, per exemple, l’Operació Catalunya”, i ha “constatat” que “hi ha temes que per molt greus que siguin, es podreixen als llimbs dels despatxos dels diferents estaments judicials o dels despatxos dels ministres, i d’altres dels quals sí que agrada oferir titulars ràpids que agraden a Madrid i són convenientment recompensats”.

(Visited 189 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari