La PAH inicia una campanya contra polítics i fons voltor per l’emergència habitacional

L'entitat social critica l'especulació immobiliària i el bloqueig del PSOE a la llei d'habitatge

  Protesta de la PAH a Cornellà de Llobregat

  Foto: @PAH_BCN

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Catalunya ha iniciat aquest dimecres una “campanya global de denúncia” per alertar sobre l’emergència habitacional actual, de la qual responsabilitzen a la inacció política, la banca i els fons voltor. L’entitat ha donat el tret de sortida a la campanya Així estan les coses amb una concentració a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), davant la seu del portal immobiliari Servihabitat, “per denunciar que a Catalunya els fons voltor es neguen a complir la llei d’habitatge i no ofereixen lloguers socials a les famílies vulnerables”.

  En un comunicat, la PAH critica que des de l’esclat de la crisi del 2008 “la problemàtica de l’habitatge ha mutat i s’ha encruat”, en comptes de solucionar-se: “On abans ens enfrontàvem a processos de pèrdua d’habitatge derivats de l’estafa hipotecària, d’un temps ençà el gruix de la problemàtica el vam trobar als preus desorbitats del lloguer. On abans ens enfrontàvem a la banca, ara toca bregar amb tot un entramat format per fons voltor, socimis, immobiliàries, patronals, bancs… Que han trobat en l’especulació immobiliària la gallina dels ous d’or, sense importar el cost humà que això comporta”.

  En canvi, lamenta la plataforma, el que no ha canviat és “la irresponsabilitat política i la defensa dels interessos capitalistes per sobre de la defensa del benestar de la ciutadania”. En aquest sentit, la PAH critica que el PSOE “porta tots els seus anys de govern bloquejant la Llei d’habitatge”, i recorda que el 2022, segons dades del Poder Judicial, es van produir 38.266 desnonaments (177 al dia), 27.533 desnonaments derivats del lloguer, 8.509 derivats d’hipoteca i 24.935 noves execucions hipotecàries registrades.

  “Els culpables i responsables de la situació són poderosos. Controlen el Congrés, el Parlament, massa ajuntaments, els tribunals, els mitjans de comunicació majoritaris i, amb tot això, l’opinió pública”, assenyala el comunicat de la PAH.

  (Visited 28 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari