Junts culpa el govern d’Aragonès de fer vergonya a Sud-amèrica

De Dalmases titlla la gira de "desastre sense pal·liatius" i Torrent, en absència de Serret, respon que ha estat "un èxit sense pal·liatius" esgrimint la quantitat de reunions

  Pere Aragonès, amb el governador de Buenos Aires, Axel Kicillof

  La manca de reunions anunciades amb els presidents de Colòmbia i l’Uruguai, la trobada amb l’intendent de Canelones i la presència de banderes espanyoles i de representants diplomàtics d’Espanya ha estat la munició política dels retrets dirigits per Junts a ERC aquest dimecres, amb relació a la recent gira per Sud-amèrica del president català, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret.

  El diputat de Junts Francesc de Dalmases ha afirmat en seu parlamentària que “la gira d’Aragonès ha estat un desastre sense pal·liatius” i ha demanat que “no ens avergonyeixin”, argumentant que “ha costat molts anys aconseguir una certa credibilitat a l’exterior, no ho poden espatllar en una setmana”. A més, ha afirmat que “amb el 155 no hauríem notat gaire diferència” i ha lamentat que, segons ells, el govern català accepta la “tutela” de la diplomàcia espanyola.

  Com a rèplica, en absència de Serret, que participava en un acte organitzat pel govern basc, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha considerat “un èxit sense pal·liatius” el viatge d’Aragonès a Amèrica de Sud. “Set reunions amb governs i amb cinc ministres, trobades amb dos expresidents, amb sis institucions de caràcter regional algunes i d’altres de caràcter legislatiu com el Congrés argentí, el Congrés colombià i el Parlament uruguaià”, ha enumerat el conseller en defensa de l’acció exterior de l’executiu.

  Torrent, d’altra banda, ha retret a De Dalmases que no esperés per cortesia parlamentària el retorn de Serret per formular preguntes sobre la gira del govern a Sud-amèrica.

  (Visited 79 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari