El Constitucional avala la llei de l’eutanàsia per nou vots a dos

La sentència té dos vots particulars contraris i desestima el recurs de Vox

Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional avala la llei de l’eutanàsia per nou vots a dos i desestima el recurs de Vox. D’aquesta manera, el tribunal dona llum verda a la norma aprovada ara fa un any pel Congrés dels Diputats amb els vots en contra del PP i la ultradreta.

La nova llei facilita l’eutanàsia en les persones que estiguin més greus de salut. Per tant, aquest dimecres el Constitucional ha sentenciat que la norma és legal tot i els intents dels de Santiago Abascal per frenar-la als tribunals.

En concret, la sentència considera que la Constitució empara un dret d’autodeterminació individual que permet a la persona decidir de manera lliure, informada i conscient la forma i el moment de morir en situacions mèdiques contrastades de malalties terminals o greument incapacitats.

El tribunal ha tombat el recurs de l’extrema dreta a la llei de l’eutanàsia amb només dos vots en contra, els dels magistrats Enrique Arnaldo i Concepción Espejel, i per primera vegada en molts anys es trenquen els dos grans blocs que condicionaven totes les decisions.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari