Fracassa la moció de censura de Vox amb només 53 suports

El PP mostra els seus respectes a Tamames, i el PSOE compara els populars amb el partit d'ultradreta

    El candidat de la moció de censura de Vox, l'economista Ramón Tamames

    Foto: Congrés dels Diputats

    La moció de censura de Vox, que proposava com a candidat l’economista Ramón Tamames, ha fracassat aquest dimecres al Congrés, on ha rebut el suport de només 53 diputats, 201 vots en contra i 91 abstencions. A banda dels vots a favor dels representants de Vox, Tamames només ha convençut un diputat més: Pablo Cambronero, que va deixar el grup de Ciutadans i actualment forma part del Grup Mixt.

    El PP ha defensat la seva decisió d’abstenir-se, tot i que ha carregat contra el president del Govern central, Pedro Sánchez, i ha mostrat els seus respectes a Tamames. El PSOE, per la seva banda, ha agraït a l’economista la moció perquè, a parer seu, enalteix la tasca de l’executiu espanyol.

    “Aquest debat és extemporani i inútil, i per això el PP seguirà el seu propi camí. La qual cosa no és obstacle perquè mostrem el nostre respecte pel senyor Tamames. Vostè representa una Espanya en la qual nosaltres també creiem”, ha manifestat la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra. La diputada ha argumentat que no votaran en contra “per respecte” a Tamames, i ha assegurat que “Espanya està esperant una alternativa, però no és vostè”.

    Per la seva banda, el portaveu socialista al Congrés, Patxi López, ha donat les “gràcies” a l’economista en diverses ocasions per la moció, i ha indicat que ha tingut un efecte “bumerang”, ja que Vox ha quedat “retratat com el que és: una extrema dreta que només proposa un retorn al passat”, alhora que s’ha acabat demostrant que PP i Vox “són el mateix”.

    “Gràcies, senyor Tamames, per fer veure a tot Espanya que el govern progressista presidit per Pedro Sánchez és el govern de la gent i cal que duri molt, perquè els ciutadans han vist que darrera l’alternativa no hi ha absolutament res”, ha manifestat López.

    (Visited 58 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari