Llarena confirma el processament de Puigdemont sense el delicte de desordres públics agreujats

L'instructor del cas del procés al Suprem rebutja els recursos de les defenses i les acusacions

    Carles Puigdemont

    El magistrat del Tribunal Suprem que instrueix la causa principal sobre el procés, Pablo Llarena, ha confirmat aquest dimarts el processament de l’expresident català Carles Puigdemont pels delictes de desobediència i malversació agreujada, i ha tornat a descartar atribuir-li el delicte de desordres públics agreujats, que va substituir al de sedició arran de la darrera reforma del Codi Penal.

    Llarena ha desestimat els recursos interposats per la defensa i les acusacions contra la interlocutòria de processament que havia dictat el passat 12 de gener. Aleshores, no només va rebutjar processar Puigdemont per desordres públics, sinó que també va deixar sense efecte l’euroordre dictada contra l’eurodiputat de Junts, per bé que va mantenir l’ordre de cerca i captura d’àmbit espanyol.

    Tant la Fiscalia com l’Advocacia de l’Estat li havien reclamat el processament pel delicte de desordres públics agreujats, però Llarena ha rebutjat l’argument segons el qual limitant el processament als delictes de desobediència i malversació agreujada es limita el principi acusatori, plantejat per l’Advocacia de l’Estat. En aquest sentit, addueix que la interlocutòria no estableix definitivament la qualificació jurídica que rebran els fets en un eventual judici.

    La reafirmació de Llarena sobre el processament de Puigdemont pot ser objecte d’un recurs d’apel·lació.

    (Visited 127 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari