L’alcaldessa de Sabadell destitueix el tercer tinent d’alcaldia acusant-lo d'”amenaces i coaccions”

Jesús Rodríguez, fins ara responsable de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, retreu a Marta Ferrés que el difama "per ser honest"

Jesús Rodríguez, ex-tercer tinent d'alcaldia i responsable de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme de l'Ajuntament de Sabadell

Foto: ACN, Albert Segura

Un comunicat de l’Ajuntament de Sabadell ha fet saltar la sorpresa aquest dilluns, anunciant la destitució del tercer tinent d’alcaldia i responsable de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, per suposades “amenaces i coaccions” a l’alcaldessa, Marta Farrés (PSC).

Els fets, que Farrés ja ha posat en coneixement de la Fiscalia, van tenir lloc durant una reunió en presència del regidor i diputat del PSC Pol Gibert, quan es va comunicar a Jesús Rodríguez que no comptaven amb ell per formar part de la candidatura a les eleccions municipals.

El comunicat assegura que Rodríguez “va amenaçar l’alcaldessa amb presentar denúncies falses contra ella, altres membres de la corporació i funcionaris de la casa”. L’alcaldessa Farrés ha compartit a les xarxes socials que ha viscut un “dia difícil”, i ha dit que va ser “intimidada” per Rodríguez, al qual ha atribuït “una actitud agressiva”.

A banda de la denúncia presentada per Farrés a la Fiscalia, l’afer s’ha traslladat a la Comissió Ètica Pública de l’Ajuntament de Sabadell. També aquest mateix dilluns, el PSC de Sabadell ha iniciat el protocol per suspendre de militància Jesús Rodríguez, i ha comunicat la situació al comitè de garanties estatutàries del partit perquè es valori l’activació del protocol antiassetjament. Els socialistes ha expressat un suport “total” a Marta Farrés, rebutjant “actituds masclistes”, i exigint l’expulsió del partit de Jesús Rodríguez, a qui han reclamat que deixi l’acta de regidor.

A les xarxes socials, l’alcaldessa Farrés ha manifestat que Jesús Rodríguez “m’ha amenaçat i coaccionat amb actitud agressiva i m’han intentat fer xantatge amb difondre denúncies falses si no canviava la decisió de no incorporar-lo a la proposta de candidatura electoral del PSC de Sabadell. La meva responsabilitat com a alcaldessa està per sobre de tot, encara que això comporti moments durs com els que avui m’ha tocat de viure”.

Per part seva, Jesús Rodríguez ha fet públic un breu comunicat a Facebook per dir la seva: “Avui Marta Farrés m’ha difamat per ser honest. Ahir li vaig enviar un correu electrònic on vaig exposar la meva preocupació en detectar irregularitats i connivència en la gestió d’un expedient de SMATSA. Les persones honestes no durem en política”. A més, ha assegurat que té totes les proves que sostenen les seves paraules.

SMATSA forma part d’una de les peces del cas Mercuri, que va esclatar el 2012. La jutgessa que porta el cas ha apreciat l’existència d’indicis de delicte i, en aquest sentit, ha indicat que “no hi ha cap dubte que es va crear un entramat politicoempresarial perquè l’empresa del servei de neteja viària de Sabadell guanyés el concurs”.

Part de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell ha mostrat sorpresa per la destitució de Jesús Rodríguez i pel fet que l’alcaldessa no fes una roda de premsa per exposar la situació. S’esperen dies convulsos a la cocapital del Vallès Occidental. D’entrada, la regidora Mar Molina ha assumit l’Àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, fins ara encapçalada per Rodríguez.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari