Com va pair TV3 que Pepe Mújica apostés per l’Espanya federal?

No gaire bé. L’ex-president de l’Uruguai, Pepe Mújica, va rebre a casa seva el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, el passat dijous. TV3 va estar present a la trobada i al TN migdia va reproduir una frase seva en la qual deia que confiava que “algun dia, Espanya pugui ser més federal i aixoplugui els diferents pobles que viuen a Ibèria”.

Al TN vespre, però, no hi va haver informació de la jornada de la visita oficial que està fent Aragonès per diversos països llatinoamericans. A les diferents rondes informatives del canal Més324 pel matí sí que es va parlar de la reunió entre Aragonès i Serret i l’ex-president uruguaià i el tall de veu amb la seva professió de fe federalista es va escoltar però per la tarda ja no va aparèixer més.

Mújica va ser presentat per TV3 com “un dels grans referents de l’esquerra llatinoamericana”. L’any 2020, en una trobada telemàtica amb els dirigents d’ERC Oriol Junqueras i Raül Romeva, va mostrar la seva solidaritat amb els independentistes presos per organitzar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i va dir que era partidari d’una solució política negociada al conflicte. Als responsables dels informatius de TV3 els va agradar més aquell Mújica que el federalista de la setmana passada.

(Visited 592 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari