L’Ajuntament de Barcelona denuncia un missatge fals contra els magrebins a la Fiscalia

El consistori liderat per Ada Colau considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte d'odi, castigat amb penes de presó d'un a quatre anys i multa

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

L’Oficina de No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la Fiscalia un delicte d’odi als autors d’un missatge fals, difós per WhatsApp, Twitter i altres xarxes socials. En el missatge es va afirmar que la Guàrdia Civil havia detectat la presència de 1.600 persones, residents al Marroc, empadronades fraudulentament a un pis on únicament residien cinc persones, per cobrar ajudes socials i votar per correu a les eleccions municipals.

L’Ajuntament liderat per Ada Colau considera que els fets podrien ser constitutius d’un delicte d’odi, castigat amb penes de presó d’un a quatre anys i multa. Ha proposat que els Mossos d’Esquadra recaptin les dades necessàries sobre l’autoria i les dades de filiació de les persones que es troben darrere dels perfils de Twitter identificats i investigui si s’han produït altres comparticions massives.

El Consistori ha identificat quatre comptes de Twitter que van difondre el text, darrere les que hi ha un agent de la Guàrdia Civil, L. C., que va aconseguir 2.711 reproduccions, i un inspector de policia, R. L. C, amb 89.900 visualitzacions, entre altres persones. La denúncia conclou que “aquests fets no poden estar emparats en el dret a la llibertat d’expressió”, ja que de “manera clara i explícita” suposen un “menyspreu i una humiliació per a la comunitat magrebina i la del Marroc”. Ha afegit que es van incloure missatges “discriminatoris i que promouen la violència també entre el col·lectiu de persones estrangeres”.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari