Aragonès afirma que Catalunya i l’Argentina estan unides per la “manca de llibertats” durant les dictadures

El president de la Generalitat ha inaugurat una delegació al Con Sud, que representarà a la institució catalana a l'Argentina, Xile, l'Uruguai i Paraguai

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Buenos Aires (ERC)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Buenos Aires (ERC).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que la defensa dels drets humans és una “lluita que uneix l’Argentina i Catalunya” perquè tots dos territoris coneixen el cost de la falta de llibertats de primera mà per haver patit dictadures. Ha fet aquesta la declaració en l’acte ‘Argentina-Catalunya. Drets humans. Una lluita compartida’, en la seva gira per Amèrica Llatina, que va començar el diumenge 12 de març.

La gira de Aragonès ha culminat amb la inauguració a Buenos Aires d’una delegació de la Generalitat al Con Sud. Representarà a la institució a l’Argentina, Xile, l’Uruguai i Paraguai, on viuen 50.000 catalans.

El president de la Generalitat ha assegurat que la lluita pels drets humans “passa per restituir la dignitat i la memòria de les víctimes de les dictadures a l’Argentina, Catalunya i a tot arreu”. A l’acte també han participat la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat, Meritxell Serret, i la presidenta de l’Associació Àvies de la Plaça de Maig, Estela de Carlotto.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides