Mala maror als serveis informatius de TV3

El 8 de març, redactores de plantilla van haver de substituir treballadors en vaga de la productora de ‘Planta Baixa’, La Manchester Radiofònica

Agnès Busquets, presentadora de 'Planta Baixa', connecta amb redactores de TV3 el 8 de març

Als serveis informatius de TV3 hi ha mala maror perquè algunes de les seves redactores van haver de substituir membres de l’equip del programa Planta baixa que s’havien declarat en vaga amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el passat 8 de març. Aquesta queixa va ser denunciada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC). “La substitució de professionals del Planta Baixa en vaga el 8M per treballadors d’Informatius de TV3, quan a més no hi havia serveis mínims és la punta de l’iceberg que ara queda al descobert”, va denunciar el sindicat en un fil de missatges a Twitter.

El SPC considera que aquest problema és conseqüència de “l’aplicació paulatina del criteri unilateral de vincular un programa de productora que es diu ‘magazine’ als serveis informatius de TV3. Per això a més de les connexions amb les manifestacions del 8M, hi va haver altres directes del programa fets per personal de TV3 que eren directes sobre altres temes”. I recorda que aquesta situació ja s’havia produït amb anterioritat, quan redactors de les delegacions territorials de la televisió van informar de les nevades en el decurs de Planta baixa.

Aquest recurs als redactors de plantilla de TV3 xoca, segons el SPC, “amb la norma anterior d’aïllar el Planta Baixa de l’estructura de TV3, per evitar demandes de vinculació laboral, i amb la concepció ‘magazine’ del programa. I també amb la normativa laboral i l’estructura de la casa”. I conclou el comunicat exigint: “aquesta situació s’ha d’aclarir, i no pot passar per obligar els professionals de TV3 a treballar per una productora privada, ni per la barra lliure de col·legues del Planta Baixa assumint feines dels Informatius de TV3. Perquè per a la informació contínua ja tenim el Canal 324”.

A la redacció de TV3 també hi ha hagut queixes perquè el nou organigrama de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no es va consultar amb els seus representants i perquè, segons el Comitè d’Empresa, inclou un excés de càrrecs, no corregeix la desigualtat de gènere i no correspon a les necessitats de la televisió pública. Aquest Comitè considera que “es manté l’estructura jeràrquica de sempre, amb els mateixos responsables al capdavant de la majoria d’àrees i departaments i la recol·locació d’alguns caps antics. Això sí, amb la supervisió de nous càrrecs, molts d’ells fitxats externament, que hauran de justificar les seves funcions amb intervencions redundants sobre altres comandaments”.

Un altra motiu de tensió entre els representants dels treballadors i la direcció de la CCMA ha estat el cessament fulminant de qui ha estat el seu responsable de Recursos Humans durant més de vint anys, David de Abasolo, i la seva substitució per Gemma Dasca, ex-responsable d’aquest departament al Parc del Tibidabo, sense que s’hagi donat cap explicació del perquè d’aquesta decisió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Mala maror als serveis informatius de TV3”

  1. El programa planta baixa em sembla anodí, avorrit i mal presentat, enyoro el tot es mou de na Helena Melero, ja sé que ha passat als matins però al horari de tarda encaixava millor, conclusió m’he passat al MVT de La Sexta q3es molt mes ame i els presentadors donen joc, el planta baixa es soporifer

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides