El PSOE es distancia del PP en el baròmetre del CIS

Davallada d'Unidas Podemos, superat per Vox després de la reforma de la llei 'només sí és sí'

Pedro Sánchez

El PSOE seria el partit més votat si se celebressin ara unes eleccions generals, segons el darrer baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), amb una distància ampliada respecte del PP, el principal partit de l’oposició.

Els resultats d’aquesta enquesta donen als socialistes un 32,7% dels vots, després d’un increment de sis dècimes, mentre que els populars perden 1,8 punts i obtenen una estimació de vot del 28%.

El mateix sondeig situa Vox amb el 10,1% com la tercera força del Congrés dels Diputats, per davant d’Unidas Podemos, que cau 2,7 punts fins a situar-se en el 10%, i pateix la principal pèrdua de vots dels partits amb representació parlamentària.

Les 3.788 entrevistes telefòniques reflectides en aquest baròmetre es van realitzar entre els dies 1 i 11 de març, un període políticament marcat per la reforma de la llei només sí és sí, motiu de discòrdia entre els socis de l’executiu central, per l’esclat del cas Mediador, que té com a figura central l’exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, i per la revelació dels missatges de Whatsapp del cas Kitchen.

(Visited 135 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari