El Consell de Ministres dona llum verda a la reforma de pensions

Escrivá preveu que la guardiola del sistema arribi als 130.000 milions d'euros el 2040

  José Luis Escrivá
  José Luis Escrivá

  El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, en una reunió extraordinària, la segona fase de la reforma de pensions, la qual introdueix un model dual que permetrà escollir entre els últims 25 o 29 anys cotitzats, descartant els dos pitjors exercicis en el darrer cas.

  Les modificacions, pactades amb els sindicats CCOO i UGT i rebutjades per la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), també contemplen pujades de les bases màximes de cotització i millores en les pensions mínimes. El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha defensat que els increments d’ingressos permetran que la guardiola de les pensions arribi a acumular 130.000 milions d’euros el 2040 per compensar l’entrada massiva de jubilats del baby boom.

  El text substitueix definitivament la reforma “extraordinàriament lesiva” impulsada pel PP el 2013, que implicava retallades de fins al 30% de les pensions futures, segons ha recordat el ministre. “Ho hem substituït per un sistema que fa justament el contrari, garanteix les pensions, assegura el poder adquisitiu i ho fa en un marc de sostenibilitat extraordinàriament robust”, ha declarat.

  Escrivá ha descartat que sigui necessari finançar a través dels pressupostos el sistema de pensions i ha destacat que, tal com està plantejada, la norma “blinda el poder adquisitiu de tots els pensionistes presents i futurs”. Alhora, ha indicat que “les pensions no només estan garantides i mantenen el poder adquisitiu el 2023, sinó que amb el marc extraordinàriament robust de sostenibilitat ho estaran de forma indefinida”.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari