Acusen el documental ‘El sostre groc’ de “manipulació” per incloure-hi imatges d’Ollé

300 persones signen un manifest contra l'obra d'Isabel Coixet

Joan Ollé

300 persones majoritàriament de l’àmbit de la cultura signen un manifest que acusa el documental ‘El sostre groc’, d’Isabel Coixet, de “manipulació” per incloure-hi imatges de Joan Ollé. El film denuncia abusos sexuals a l’Aula de Teatre de Lleida, i hi apareixen imatges de quan Ollé hi era com a professor convidat.

Ollé va ser acusat de fets similars a l’Institut del Teatre de Barcelona, però els signants recorden que mai es van demostrar, i que no hi va haver cap denúncia contra ell. Per això defensen la “innocència absoluta” del dramaturg i consideren que incloure’l al documental és “una manera sibil·lina i deliberada” de voler-lo col·locar en un “nivell similar d’immoralitat” del dels presumptes autors dels abusos a Lleida.

“Incloure ara la seva imatge en aquest documental no ens sembla casual, sinó un exercici de manipulació interessada i la conseqüència d’una deliberada voluntat de recordar-lo com a presumpte culpable de conductes que no van ser mai provades i de les quals, per tant, va resultar innocent”, afirma el text.

En coherència amb aquest plantejament, els signants reivindiquen la imatge d’un “professional irreprotxable” que ha deixat un llegat de proporcions “extraordinàries” al teatre i la cultura. Alhora lamenten que se li negui la possibilitat, “després de mort”, de ser “recordat com un home bo i un professional indiscutible” per raons que “conviden més a pensar en la venjança i l’odi d’alguns”.

Entre els signants del manifest hi ha persones del món del teatre com el director Lluís Pasqual, els actors i directors Josep Maria Flotats, Josep Maria Pou, Mario Gas, Paco Mir i Joan Anguera, l’actor, productor i pedagog Àlex Casanovas, els actors Sergi López, Francesc Garrido, Francesc Orella, Pep Munné i Pep Cruz o el pallasso Tortell Poltrona, així com la pallassa Pepa Plana, la fundadora de La Cubana Vicky Plana, les actrius Vicky Peña, Charo López, Chantal Aimée, Ana Belén, Rosa Renom, Carme Sansa o Carme Conesa o la cantant Guillermina Motta.

També el signen el director del Teatro de la Zarzuela, Daniel Bianco, el fundador del Teatro de la Abadía, José Luís Gómez, o el director de l’Associació de Directors d’Escena d’Espanya, Guillermo Heras. A banda hi ha músics com Joan Manuel Serrat, Jaume Sisa, Toti Soler, Oriol Tramvia o Miguel Ríos o periodistes com Ricard Ustrell, Laura Marín, Rosa Cullell, Miguel Ayanz o Siscu Baiges, escriptors com Jordi Coca o Màrius Serra, advocats com Xavier Melero o dissenyadors gràfics com Anton Granero.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides