Quin exemple recomana seguir Puigneró per tallar la mobilitat d’un país?

L'exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró, en una atenció a mitjans

L’exvicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró (JxCat), cessat el passat mes de setembre, està de viatge al Perú -immers en protestes des de fa mesos- i ha assenyalat una de les mobilitzacions que s’ha trobat com a exemple de com aturar un país.

“Finalment, he pogut fer en cotxe els 135 km fins a la frontera Perú-Bolívia, això sí, sortint a les 3 a.m. de Puno mentre els piquets dormien tot sortejant els centenars de barricades de les carreteres. L’últim km a peu. Tot un exemple de com es talla la mobilitat terrestre d’un país“, ha publicat Puigneró a Twitter. L’exvicepresident ha donat més detalls sobre els fets, i ha explicat que a la part peruana de la frontera amb Bolívia no hi ha “cap policia ni cap control” perquè “els manifestants van cremar tota la infraestructura duanera”.

La piulada del també exconseller ha suscitat dubtes entre alguns usuaris de la xarxa social, que s’han preguntat si el que està proposant és que Catalunya copiï les protestes del Perú per col·lapsar el país. Altres ho han considerat una indirecta dirigida a Tsunami Democràtic, que també va intentar causar afectacions amb accions com l’ocupació de l’aeroport del Prat i el tall de la Jonquera. Puigneró, però, no s’ha pronunciat sobre el sentit de la seva publicació.

El també exconseller ha narrat a través de Twitter altres experiències del seu viatge, destacant les múltiples protestes que hi ha especialment al sud del país a causa de problemes socials, com la desigualtat i la marginació, i d’altres de caràcter polític, com la inestabilitat i la corrupció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides