Montserrat crea un cor mixt, paral·lel al masculí, per primer cop en 700 anys

L'Escolania incorpora veus femenines per incloure totes les nenes que els agradaria ser escolanes

Pla general de l'Escolania de Montserrat durant la Salve a la basílica de Montserrat (ACN, Estefania Escolà)

L’Escolania de Montserrat incorporarà per primer cop des de la seva creació, l’any 1307, veus femenines amb la creació d’un cor mixt, format per noies i nois d’entre 17 i 24 anys. “Seguim una tradició antiga, que té un valor per ella mateixa, i no volem perdre el que tenim perquè molta gent l’aprecia, però també ens sabia greu no donar resposta a les peticions de tenir noies” explica a l’ACN el prefecte de l’Escolania, Efrem de Montellà.

No obstant això, l’Escolania mantindrà en paral·lel el cor únicament de veus masculines, que canta de dilluns a divendres, mentre que el cor mixt actuarà només un cap de setmana al mes per “donar un descans” als membres masculins de l’Escolania. Les audicions per escollir els candidats es faran el 27 de maig i el 3 de juny, i està previst que el nou cor mixt, que s’anomenarà Cor de Cambra de l’Escolania, estigui en marxa al setembre.

“Una de les preguntes que ens han fet sempre és per què no hi ha nenes a l’escolania. Nosaltres seguim una tradició que volem que continuï igual, però per poder incloure totes les nenes que els agradaria ser escolanes, hem decidit crear un segon cor amb nois i noies”, ha explicat Efrem de Montellà.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari