La pensió mínima pujarà fins al nivell del salari mínim l’any 27

El govern espanyol i els sindicats presenten l'acord per a la reforma del sistema de pensions

El ministre de Seguretat Social amb els secretaris generals de CCOO i UGT

El govern espanyol i els sindicats han escenificat aquest migdia l’acord per reformar el sistema de pensions. El gruix dels canvis que s’introdueixen és un increment de totes les pensions, la disminució de la bretxa de gènere, amb pujades molt més importants per a les dones i una pujada general de les cotitzacions socials de tots els treballadors.

En espera de tota la lletra petita, els sindicats treuen pit d’haver aconseguit una revaloració general per situar la pensió mínima al llindar del salari mínim interprofessional, és a dir, per sobre dels 1.000 euros mensuals. El compromís és assolir-ho el 2027. Ho ha avançat el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez.

Álvarez ha assegurat que la reforma garanteix la sostenibilitat de tot el sistema de pensions fins al 2050. Aquest acord s’aprovarà aquest dijous en un Consell de Ministres extraordinari. L’entrada en vigor de totes les novetats serà progressiva al llarg dels propers 12 anys.

Això, malgrat que la patronal s’ha desmarcat de l’acord insistint que el nou sistema de pensions aturarà la recuperació econòmica i, sobretot, la creació de llocs de treball. Ho argumenten per l’increment de quotes socials.

En aquest sentit, el govern espanyol sosté que aquest increment no és exagerat en cap cas. El PP també es desmarca de la reforma, pactada amb la Comissió Europea, i fa costat a la patronal.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari