ERC vol reactivar la reforma de la ‘Llei Mordassa’ amb una proposició de llei al Congrés

Els republicans tenen la intenció de negociar-ho conjuntament amb Bildu i Unides Podem

    El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, a la sessió de control

    Foto: Congrés dels Diputats

    ERC vol reactivar la reforma de la coneguda com a Llei Mordassa després que aquest dimarts hagi caigut en la votació a la Comissió d’Interior del Congrés. Fonts dels republicans han explicat aquest dimecres que pretenen registrar una proposició de llei que reculli els quatre punts que ERC reclamava i no van poder incloure en el text que van tombar, així com la resta d’acords que ja s’havien tancat amb el PSOE. La voluntat d’ERC és negociar-ho amb EH Bildu i Unides Podem perquè la proposta sigui conjunta.

    Concretament, els republicans proposen incloure als 36 articles acordats entre PSOE, Podem i PNB  quatre punts sobre els quals no hi havia acord i que ERC i Bildu consideraven imprescindibles per donar suport a la reforma: la prohibició de pilotes de goma i de les devolucions en calent, la revisió de l’autoritat de l’agent i la desobediència. Segons La Vanguardia, la mateixa formació republicana admet que és difícil poder completar el tràmit abans de la dissolució de les Corts.

    La idea ja estaria avançada amb Bildu, assenyala el mitjà citat, però encara no s’ha pactat amb Unides Podem perquè dins del grup confederal hi ha una clara divisió interna sobre la reforma, fet que des d’ERC es considera una “mala notícia”.

    (Visited 29 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari