Junqueras, Romeva i Bassa reclamen al Suprem la nul·litat de les condemnes per l’1-O

És un tràmit necessari per poder reclamar-ho primer al Constitucional i després al Tribunal Europeu

Raül Romeva i Oriol Junqueras
Raül Romeva i Oriol Junqueras

Oriol Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa han presentat recursos davant del Tribunal Suprem perquè torni a revisar les seves condemnes després de la reforma del Codi Penal.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, que està inhabilitat fins al 2031, assegura que el tribunal el vol silenciar políticament negant-se a rebaixar-li o eliminar-li la inhabilitació.

Les defenses dels líders independentistes consideren que la reforma, que va eliminar el delicte de sedició i va rebaixar algunes formes de malversació, els hauria de beneficiar jurídicament. El motiu és que consideren que ha quedat demostrat que no es van enriquir personalment amb l’organització de l’1-O.

La presentació d’aquest escrit, en què demanen que es declari nul·la la decisió del Suprem, és l’últim pas abans de recórrer davant del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Després de la reforma dels delictes de sedició i malversació, a finals de gener tots tres van demanar al Suprem quedar lliures de responsabilitat penal. La Fiscalia es va oposar a cap mena de rebaixa, mentre l’Advocacia de l’Estat va demanar que les inhabilitacions es reduïssin a la meitat.

La sala penal del Suprem, presidida per Manuel Marchena, va fer públic el veredicte fa un mes: va mantenir intactes les inhabilitacions de Junqueras, Romeva, Bassa i també la de Jordi Turull. En canvi, va eliminar les de Carme Forcadell, Josep Rull i Joaquim Forn, i també les de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides