Forcadell diu que és “maltractament” repetir el judici a la Mesa del 2017

Corominas, Simó, Barrufet i Guinó, novament jutjats des d'aquest dimarts al TSJC per desobediència

Carme Forcadell i Anna Simó

Foto: ACN, Mariona Puig

L’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell ha considerat “un cas de maltractament” el que pateixen Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, exmembres de la Mesa de la cambra catalana que ella va presidir, pel fer que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els torni a jutjar a partir d’aquests dimarts.

El judici es repeteix ara després que fossin recusats dos magistrats: el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i el ponent de la sentència, Carlos Ramos. El Tribunal Suprem va concloure que s’havia vulnerat el dret a un tribunal imparcial, ja que tots dos s’havien posicionat públicament sobre qüestions que formen part essencial de l’objecte del judici.

Corominas, Simó, Barrufet i Guinó, que van ser condemnats a un any i vuit mesos d’inhabilitació i al pagament de 30.000 euros de multa cadascun, tornen a afrontar les acusacions d’haver comès desobediència per haver tramitat iniciatives parlamentàries sobre el procés.

“És un cas de maltractament fer-los tornar a passar el que van passar; sempre és un tràngol passar per un tribunal, sempre és difícil i costa molt”, ha manifestat Forcadell en declaracions a les portes del TSJC. Segons ella, que va ser condemnada pels mateixos fets pel Tribunal Suprem, la Mesa que va presidir només va “defensar la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats”.

La repetició del judici, ara amb un tribunal presidit per Fernando Lacaba i format també per Francesc Segura i Maria Jesús Manzano, s’inicia amb les qüestions prèvies i l’interrogatori dels acusats previstos per a la primera sessió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides