ERC, Junts i la CUP obren la via per portar Sánchez a la Fiscalia per haver plantat el Parlament

Ho fan després que s'hagi absentat per segona vegada a la comissió que investiga Pegasus

Pedro Sánchez, durant la segona sessió del debat sobre l'estat de la nació
Pedro Sánchez, durant la segona sessió del debat sobre l'estat de la nació

El Parlament de Catalunya portarà Pedro Sánchez i bona part dels seus ministres a la Fiscalia. La cambra ho farà després que s’hagin negat a comparèixer per segona vegada a la comissió que investiga l’espionatge a l’independentisme. Aquest dimarts hi tornaven a estar citats i tampoc s’hi han presentat.

Es parla del president del govern espanyol, però també dels ministres Yolanda Díaz, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles, entre d’altres; un total de nou càrrecs que han plantat el Parlament, que els reclamava que vinguessin a explicar la seva relació amb l’espionatge a través de Pegasus.

Davant la incompareixença, la cambra catalana traslladarà els fets a la Fiscalia. Els portaveus d’Esquerra, Junts i la CUP, Marta Vilalta, Josep Rius i Montserrat Vinyets, s’han queixat de l’actitud de l’executiu espanyol.

Vilalta ha qualificat de “menyspreu” el fet de negar-se a donar explicacions davant “un cas tan greu com el Catalangate”, mentre que Rius ha emfatitzat la necessitat de “denunciar i lamentar la incompareixença, la manca de col·laboració i l’obstruccionisme dels tres poders en els quals es basa qualsevol democràcia”. Per Vinyets, “el que aflora és la necessitat d’aquesta comissió d’investigació”.

El Parlament també ha acordat traslladar aquestes incompareixences a la comissió que investiga Pegasus al Parlament Europeu. Volen que la cambra europea sàpiga que no s’han donat explicacions.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari