ERC i EH Bildu tomben la reforma de la ‘Llei Mordassa’ per ser “light”

Els independentistes catalans i bascs critiquen que la modificació legislativa manté els aspectes més lesius

    El ple del Congrés dels Diputats

    Foto: Congrés dels Diputats

    ERC i EH Bildu han confirmat el seu rebuig a la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana, aprovada pel Govern de Mariano Rajoy (PP) i coneguda com a Llei Mordassa, que la Comissió d’Interior del Congrés votarà aquest dimarts. Els independentistes bascs i catalans, habituals socis de l’executiu de Pedro Sánchez, votaran en contra de la modificació pactada entre el PSOE, Unides Podem i el PNB perquè consideren que és “insuficient”, de manera que la reforma no tirarà endavant.

    “No serem còmplices d’una reforma light que no deroga els articles més lesius i manté intacte el nucli de la llei”, han insistit els portaveus d’ERC i Bildu de la Comissió d’Interior, María Dantas i Jon Iñarritu. “Aquesta proposta es queda lluny del compromís de derogació que vam assumir ara fa vuit anys”, han conclòs.

    Els punts que els independentistes no accepten fan referència a l’ús de pilotes de goma per part de la policia, a les devolucions en calent de migrants, i a aspectes relacionats amb la desobediència a l’autoritat. Així, tot indica que la reforma de la Llei Mordassa no tirarà endavant ja que, a més d’ERC i Bildu, el PP, Vox, Ciutadans i la resta de grups també han anunciat la seva oposició.

    (Visited 84 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari