Campuzano, disposat a comparèixer per la polèmica de la residència de Santa Coloma

El Govern aclareix que el resultat de Rufián no condicionarà la construcció de l'equipament municipal

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano

La portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, ha afirmat aquest dimarts que el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, està disposat a comparèixer per donar explicacions sobre la seva promesa de construir una residència a Santa Coloma de Gramenet en cas que l’alcaldable d’ERC, Gabriel Rufián, guanyi les eleccions municipals. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu ha indicat que, quan es registrin les peticions de compareixença, Campuzano no tindrà “cap problema” en donar explicacions davant la Cambra catalana.

Plaja també ha matisat la promesa del conseller sobre la residència a Santa Coloma, i ha negat que la Generalitat condicioni les inversions al resultat dels comicis. “El finançament i els equipaments no es garanteixen mai en funció de qui guanya les eleccions o de qui és alcalde”, ha assegurat la portaveu, que ha afegit: “Si hi ha finançament per a una residència o una escola, per exemple, es tirarà endavant independentment de qui guanyi. El finançament públic de la Generalitat en serveis públic mai vindrà condicionat per qui ocupa l’alcaldia. Només faltaria”.

La portaveu de l’executiu català ha volgut treure ferro a la polèmica i ha afirmat que Campuzano “va explicar que es concertarien places perquè és la intenció del Govern” guanyi qui guanyi les eleccions. D’altra banda, Plaja ha assenyalat que “no és excepcional” que els consellers participin en actes d’algun partit polític, i ha recordat que ho fan a títol personal.

Pluja de crítiques a Campuzano

La promesa electoral de Rufián i Campuzano ha causat nombroses crítiques per part de l’oposició. De fet, tant Junts com el PSC, els comuns i Ciutadans han demanat que el conseller comparegui al Parlament per donar explicacions al respecte, i no descarten exigir la seva dimissió. La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que desautoritzi Campuzano i ha considerat que els fets són “pràctiques sectàries pròpies d’un govern sectari”.

Per la seva banda, la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, ha mostrat la seva “indignació amb l’actuació del conseller a Santa Coloma” i ha reclamat una “campanya neta en les municipals”. Des de Ciutadans, el president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, ha considerat els fets “una forma de corrupció” o “corruptela” perquè és com fer “xantatge a la població” dient-los que no tindran una nova residència si no voten els republicans. “És una pràctica reprovable”, ha comentat.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari