Amb quines xifres embolica el diputat de Junts Salvador Vergés?

Salvador Vergés

Salvador Vergés, diputat de Junts al Parlament de Catalunya, ha afirmat que vuit de cada deu habitants de la Pobla de Segur “s’avergonyeixen” de Josep Borrell, l’alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat, nascut en aquesta localitat del Pallars Jussà.

“Al poble on has nascut i crescut, 8 de cada 10 persones s’avergonyeixen de tu. Però estan equivocats. Tu tens la raó. Endavant, vas bé. Ni cas, José”, ha ironitzat.

Vergés ha fet el càlcul basant-se en el fet que un 77,6% dels vots en la consulta no vinculant convocada aquest cap de setmana a la localitat per decidir si el passeig de Josep Borrell havia de canviar de nom, i denominar-se passeig de l’1 d’octubre, havien estat favorables a treure el nom del polític.

La realitat, però, és ben diferent del massiu avergonyiment dels ciutadans que afirma el diputat de Junts. Vergés obvia el fet que només 322 persones van participar en aquesta consulta, de les quals van votar sí 250, d’un total de 3.055 habitants censats. És a dir, el rebuig a Borrell, a tot estirar, va ser del 8% sobre el cens de la Pobla de Segur: vuit de cada cent, no vuit de cada deu, com ha afirmat.

(Visited 396 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari