Trias i Collboni es disputarien l’alcaldia de Barcelona mà a mà

Segons una enquesta d''El Mundo', els comuns quedarien en tercera posició i ERC en quarta

Jaume Collboni (PSC) i Xavier Trias (Junts), en imatges d'arxiu (ACN)

Foto: ACN

Els darrers sondejos sobre les pròximes eleccions municipals a Barcelona, que se celebraran en poc més de dos mesos, indiquen que l’alcaldia de la capital catalana estarà disputada entre el candidat del PSC, Jaume Collboni, i el de Junts, Xavier Trias. De fet, una enquesta del diari El Mundo assenyala un possible empat tècnic entre el socialista i el postconvergent, els quals es disputaran mà a mà el lideratge del govern municipal.

L’enquesta, elaborada per Sigma Dos, situa Collboni en primera posició, amb un 20,5% dels vots; seguit de Trias, que obtindria un 20,4%. En Comú Podem, el partit de l’actual alcaldessa, Ada Colau, quedaria en tercera posició, amb un 19,2% dels vots i entre 9 i 10 regidors; i ERC quedaria quarta, amb un 15,8% i entre 7 i 8 regidors. Malgrat tot, ni el PSC ni Junts aconseguirien la majoria absoluta -situada en 21 regidors- ja que, segons l’enquesta, cada formació n’obtindria 10.

El PP es faria amb el 8,4% dels vots (4 regidors) i Vox obtindria un 4,5%, podent assolir els dos regidors. En canvi, Ciutadans, com assenyalen altres enquestes, quedaria fora de l’Ajuntament de Barcelona, de la mateixa manera que Valents i la CUP.

Pel que fa a la valoració dels diversos candidats, el més ben situat i l’únic que aprova és Trias, amb un 5,2. En segona posició hi ha Anna Grau (Cs), amb un 4,2; seguida d’Ernest Maragall (ERC) amb un 4,9; Collboni, amb un 4,8; i Eva Parera (Valents) amb un 4,7. Els candidats pitjor valorats són Colau, amb un 4,2; Gonzalo de Oro-Pulido (Vox), que obté un 4,1, i Daniel Sirera (PP), amb un 3,7.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari