La sequera obliga a sacrificar els peixos del pantà de Sau

Com que les reserves de l'embassament estan sota del 10%, els peixos podrien morir i contaminar l'aigua

El pantà de Sau amb la sequera (ACN)

L’Agència Catalana de l’Aigua ha començat aquest dilluns a retirar els peixos del pantà de Sau. Com que les reserves de l’embassament ja estan per sota del 10%, si no es fes, els peixos podrien morir i contaminar l’aigua, que abasteix les comarques de Girona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Durant sis setmanes s’espera treure fins a 60 tones de peixos.

Una de les mesures que inclou el decret d’excepcionalitat per sequera és la de buidar el pantà de Sau i transvasar l’aigua que hi queda al de Susqueda, per garantir-ne qualitat. Però per fer-ho, primer cal retirar els peixos que hi ha a Sau.

Com que cada cop hi ha menys aigua, cal treure els animals per evitar que es morin al pantà i puguin posar en risc la potabilització de l’aigua. L’objectiu principal, doncs, és preservar aquesta aigua, que aproximadament garantirà el consum d’un milió d’habitants durant tres mesos.

El Departament d’Acció Climàtica i l’ACA han ordenat pescar i sacrificar els peixos del pantà de Sau. Les autoritats argumenten que la desena d’espècies que hi ha són totes invasores, i que “si no fem res i no plou, moriran igualment”.

(Visited 167 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari