Els comuns veuen bé eliminar les pensions vitalícies dels expresidents del Parlament

Mena defensa que "ja és hora d'acabar amb els privilegis desfasats" a la cambra catalana

Els comuns han assegurat que veuen “bona” la proposta del PSC de modificar la llei sobre les assignacions temporals i pensions a la presidència del Parlament. En una roda de premsa a la seu del partit, el portaveu dels comuns, Joan Mena, ha dit que la seva formació “està estudiant la proposta”, però que, “a priori els sembla bé”.

Segons ha publicat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN, el PSC ha registrat avui dilluns una proposició que pretén eliminar les pensions vitalícies a la presidència de la cambra, reduir els seus imports i limitar-los a sis mesos. Els comuns han reiterat que la veuen amb bons ulls. “Ja és hora d’acabar amb els privilegis desfasats en el marc del Parlament” ha reblat Mena.

D’altra banda, el portaveu dels comuns ha lamentat la citació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora d’Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, i el del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, per la querella del fons voltor Vauras per prevaricació i coaccions. Mena ha afirmat que “no té cap sentit haver de donar explicacions” i que la querella “no té cap solidesa jurídica”.

“Acabarà arxivada com ha passat amb les onze anteriors ha afegit el portaveu. En la mateixa línia, els comuns han criticat la falta d’una legislació que “impedeixi l’aterratge” dels fons especulatius. “Si tinguéssim una llei com cal, aquesta situació no s’hauria produït”, ha lamentat Mena.

Reforma de les pensions del govern central
Mena també s’ha referit a la proposta de reforma de les pensions del govern de l’Estat. Segons el portaveu, l’acord demostra que el govern de coalició ha estat capaç de “recuperar els drets que la dreta va destrossar” i “atrevir-se en reformes estructurals” que el país necessitava. “Modernització, dret i protecció poden anar de bracet” ha assegurat Mena.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides