Buch deixa Borràs per mentidera

L'exconseller d'Interior lamenta que la líder de Junts va perjudicar-lo quan va dir que va saber per ell que els Mossos no la investigaven

Miquel Buch

Miquel Buch, exconseller d’Interior del govern català de Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns, en una entrevista a Cafè d’Idees (RTVE), que la líder de Junts, Laura Borràs, no va dir la veritat quan va assegurar, sent consellera de Cultura, que va saber per ell que els Mossos d’Esquadra no la investigaven per l’afer dels contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Sobre aquelles paraules, amb relació a les quals Borràs va recular en declaracions posteriors, Buch ha considerat que és “molt greu”, però que “tinc testimonis” que avalen la seva versió dels fets, per bé que ha afegit que ell no diu que Borràs va mentir. “Això ho diu vostè”, ha respost a la periodista Gemma Nierga, abans d’indicar que Borràs va dir una cosa que no era certa.

Buch, això sí, ha assegurat que no li van anar “gens bé” aquelles declaracions de Borràs, pel que fa a la seva relació amb els Mossos d’Esquadra. De fet, ha indicat que “llavors és quan perds la confiança del cos policial“.

L’exconseller d’Interior, que ha estat responsable d’Infraestructures de la Generalitat mentre ha durat la coalició d’ERC i Junts al govern de Pere Aragonès, ha dit sobre la seva relació amb l’anterior president català, Quim Torra, que “no va ser de les millors que recordo políticament parlant”, i que la feina que van fer al Departament d’Interior durant la seva etapa “va tenir una certa incomprensió”.

Tot i això, considera que el suport “no el vaig deixar de tenir fins que no em va cessar”, adduint en aquest sentit que va presentar tres cops la dimissió i que Torra no va acceptar en cap dels casos.

Buch, d’altra banda, ha negat que Torra li demanés que els Mossos no actuessin contra manifestants independentistes durant jornades de protesta. En canvi, ha assegurat que el que si deia era que els agents no fessin servir “tanta força” o que actuessin “d’una forma diferent”. Sobre això, l’exconseller ha dit que ell li va respondre que els dispositius els ha de decidir un responsable policial expert en la matèria, i no un polític.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari