Els treballadors obliguen a tancar les estacions d’esquí d’FGC de La Molina, Espot i Port Ainé

La directora d'Organització i Persones de l'empresa pública, Juliana Vilert, ha assegurat que no tenen capacitat per millorar les retribucions ni reduir les hores de la jornada laboral

Estació d'esquí (Oriol Bosch, ACN)
Estació d'esquí (Oriol Bosch, ACN).

Els treballadors de les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de La Molina, Espot Esquí i Port Ainé estan realitzant la tercera jornada d’aturs parcials avui, diumenge 12 de març, entre les 10.00 i les 13.00 hores per la vaga convocada per la secció sindical.

Els empleats han denunciat “l’immobilisme” de l’empresa pública per renovar el conveni col·lectiu. La directora d’Organització i Persones d’FGC, Juliana Vilert, ha criticat que els increments salarials i la rebaixa de jornada laboral que demanen estan per sobre del “límit legal”.

La protesta pot continuar

Es preveu que la protesta continuï el divendres 17 de març i el pròxim cap de setmana. Els aturs coincideixen amb la celebració dels campionats del món de snowboarding per a persones amb discapacitat a La Molina. En Port Ainé, les protestes poden afectar 2.500 esquiadors, segons ha informat el secretari del comitè d’empresa de les estacions d’esquí d’FGC, José Antonio Rodríguez.

El responsable del comitè ha precisat que hi ha uns 220 treballadors que reivindiquen les millores salarials i de jornada laboral per un conveni que també afecta les estacions de Vallter 2000, Vall de Núria i Boí Taüll. Ha afirmat que la negociació des d’octubre s’ha fet amb “total normalitat”.

Incapacitat per millorar les retribucions

La directora d’Organització i Persones d’FGC ha assegurat que s’ha avançat en molts capítols del conveni col·lectiu, que és una “norma complexa perquè aborda totes les condicions laborals”. Segons Vilert ja han acordat i redactat unes 70 pàgines del nou conveni i la voluntat d’FGC és acabar-lo abans d’acabar la temporada, ja que si no quedarà pendent per a la pròxima.

Vilert ha assenyalat que des d’FGC, com a empresa pública, no tenen capacitat per millorar les retribucions ni reduir les hores de la jornada laboral i lamenten que la vaga perjudiqui la gent del territori i als participants del campionat del món a La Molina, que han arribat de deu països diferents amb els seus equips tècnics i acompanyants.

(Visited 1.258 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari