El Cap Roig Festival reunirà a les principals estrelles del moment en la seva 23a edició

Les entrades per assistir als concerts es posen a la venda des de demà dilluns

Cap Roig Festival (CaixaBank)
Cap Roig Festival (CaixaBank).

La 23a  edició del Cap Roig Festival, organitzat per Clipper’s Live amb l’impuls de CaixaBank, s’ha presentat davant els mitjans de comunicació. En el transcurs de l’acte, l’organització del festival ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 14 de juliol i fins al 19 d’agost, ompliran amb la seva música l’escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant del mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau, qui ha destacat que “el Festival de Cap Roig s’ha consolidat com un dels esdeveniments culturals de referència de l’estiu amb un impacte molt positiu al Baix Empordà”. Per a Martínez Gistau, “l’impuls de CaixaBank al festival respon a aquest estret vincle amb el territori, que va més enllà del cultural i repercuteix directament en la zona en l’àmbit econòmic i social”. En aquest sentit, ha afegit que “CaixaBank té la determinació de ser una entitat pròxima a les persones, a la societat i als territoris on és present”.

Per la seva part, el president del Grup Clipper’s i director del Cap Roig Festival, Juli Guiu, s’ha mostrat molt satisfet pel cartell presentat enguany: “Afrontem cada edició amb el repte de continuar impulsant un model de festival de prestigi, plural i sostenible. Estem molt orgullosos amb l’alta qualitat artística que té el cartell d’enguany, que torna a reunir les principals estrelles del panorama internacional i nacional damunt de l’escenari de Cap Roig. Un any més, continuem potenciant els espectacles familiars a través de Cap Roig Mini i apostant per la nit solidària, aquesta vegada de la mà d’Associació POTS”. Juli Guiu ha afegit que “enguany tornarem a comptar amb una oferta gastronòmica de primer nivell de la mà dels Hermanos Torres, que oferiran una carta creada i dissenyada especialment en el restaurant del festival, i de Cal Blay Food Lovers en la zona del Village”.

Un prestigiós cartell

El Cap Roig Festival arriba a la seva 23a edició situant-se, una vegada més, com  l’esdeveniment musical més gran de l’any en la Costa Brava i un dels festivals d’estiu de referència en el sud d’Europa. El festival reuneix cada edició als noms propis més rellevants del panorama musical internacional i nacional. Una gran varietat d’estils musicals, des del pop més internacional fins a la música més disruptiva del moment, ompliran les nits d’estiu del festival.

La inauguració de l’edició d’enguany tindrà una programació de luxe. El versàtil cantant i compositor britànic Rod Stewart serà l’encarregat d’obrir el festival el 14 de juliol, després d’haver fet la volta al món esgotant entrades en una de les gires més grans i aclamades d’una llarga carrera en la qual ha venut més de 200 milions de discos.

El 15 de juliol, el violinista espanyol d’origen libanès i ascendència armènia Ara Malikian, tornarà amb The Ara Malikian World Tour, una gira que, segons l’artista, és el resultat d’una trobada amb el nen que no va poder ser i sempre hagués somiat ser.

La gira mundial Dharma de Sebastián Yatra tornarà a passar per l’escenari del Cap Roig Festival el 16 de juliol, reflectint la gràcia i personalitat amb la qual l’estrella llatina d’èxit mundial domina l’escenari. El cantant permet que la passió guiï les seves composicions musicals amb lletres que evoquen emocions quotidianes i una veu que ha conquistat tothom.

Norah Jones (21 de juliol), l’artista que va esdevenir un fenomen mundial després d’arrasar en els Premis Grammy de 2003 tornarà a trepitjar l’escenari de Cap Roig per celebrar el vintè aniversari del seu acollidor àlbum Come Away With Me, l’autodenominat “petit disc malhumorat” amb el qual Jones va introduir en l’escena internacional una nova veu singular que ha estat una constant de calidesa i tranquil·litat fins a l’actualitat.

També podrem veure de nou Els Amics dels Arts (22 de juliol), després d’una temporada en silenci durant la qual han estat preparant un nou disc que s’estrena avui titulat Allà On Sigui. Aquest estiu reviurem el retorn a l’escenari de Cap Roig del grup, un dels més estimats de Catalunya, únics per la seva connexió amb l’audiència i referents d’un públic ampli que representa diferents generacions.

La gira en veler pel Mediterrani del cantautor irlandès de referència del pop-folk universal Damien Rice, passarà per l’escenari de Cap Roig el pròxim 28 de juliol per interpretar les cançons dels seus icònics àlbums O, 9 i My Favourite Faded Fantasy, que li han fet ser considerat el compositor amb més capacitat de commoure i superar-se.

Després d’un any de silenci en els escenaris i de rebre el seu últim Premi Ondas al Fenomen Musical de l’Any pel seu MayDay&Stay Tour (2021), Pablo López tornarà a l’escenari del Cap Roig Festival el 29 de juliol convertit en una de les figures més importants del pop contemporani per presentar noves cançons com la recentment estrenada Quasi.

D’altra banda, Mika, referent del pop internacional, amb més de 10 milions de discos venuts i que ha aconseguit crear un món de cru romanç enmig de l’alegria i el joc del pop alternatiu en tecnicolor, visitarà de nou l’escenari del Cap Roig Festival el pròxim 30 de juliol per presentar el llançament d’un nou i inèdit àlbum d’estudi.

Aquesta 23a edició també comptarà amb la presència de Pablo Alborán (31 de juliol). Un dels artistes de més èxit de la música espanyola que presentarà el seu últim disc La Cuarta Hoja en una vetllada de luxe, en la qual el públic podrà gaudir cantant a ple pulmó tots els èxits de l’artista.

Stay Homas (1 d’agost), un dels grups emergents més consolidats del panorama musical actual, també serà enguany al Cap Roig Festival. La banda es prepara per llançar el seu segon disc d’estudi, del qual ja està disponible en totes les plataformes digitals el primer senzill La Nòria.

Continuant amb el cartell, la banda britànica de soul i pop Simply Red (2 d’agost) també trepitjarà l’escenari de Cap Roig el pròxim estiu. Amb més de 60 milions d’àlbums venuts a tot el món, continua sent un dels grups més exitosos del Regne Unit. El seu espectacle en viu és reconegut per la seva alta qualitat, amb un Mick Hucknal establert com un dels grans vocalistes de la música contemporània.

Taburete (4 d’agost) tornarà a l’escenari de Cap Roig, per presentar una nova gira amb la qual recorrerà tot el país cantant els temes que ja formen part de les nostres vides i en la qual presentaran el seu disc Matadero 5.

Per celebrar que compleix una dècada a dalt dels escenaris, Joan Dausà (5 d’agost) tornarà a Cap Roig per presentar-nos el seu nou espectacle Jo Mai Mai, gira 10 anys. Un concert que pretén ser una mirada nostàlgica de la seva trajectòria al mateix temps que positiva i optimista per poder cantar tots els seus grans èxits.

Per la seva part, la cantant i compositora empordanesa Sílvia Pérez Cruz presentarà el seu nou àlbum Toda la vida, un dia en la 23a edició del Cap Roig Festival el pròxim 6 d’agost. Un treball que es publicarà a la primavera i comptarà amb la col·laboració d’artistes de primer nivell.

Guardonada el 2022 per Los40 Music Awards en la categoria de Millor Artista en directe, la creadora de hits Lola Índigo (6 d’agost) trepitjarà per primera vegada l’escenari del Cap Roig Festival per presentar-nos el seu tercer àlbum d’estudi titulat El Dragón, que veurà la llum a la primavera.

Els Catarres (9 d’agost) tornaran després de dos anys sense pujar a l’escenari per presentar en Cap Roig el seu disc Diamants i algunes sorpreses més en forma de noves cançons.

Reconeguda internacionalment com una de les veus més importants de la música espanyola, Luz Casal arribarà a Cap Roig el 12 d’agost després de ser guardonada amb el Premi Ondas a la Trajectòria per ser una solista que, de manera inqüestionable, és un referent en la música. L’artista vindrà a presentar el seu pròxim disc, del qual ja ha estrenat dos senzills en forma d’avançament titulats Hola, Qué TalEstaba Escrito.

Després d’aconseguir el número u de vendes a Espanya amb el seu novè disc Corazón y Flecha i anunciar el seu inici de gira aconseguint omplir l’estadi de La Cartuja (Sevilla) en menys de 30 minuts, Manuel Carrasco presentarà el seu nou disc el 14 d’agost en el Cap Roig Festival.

Al seu torn, Vanesa Martín (17 d’agost) arriba amb un nou repertori de les cançons del seu últim disc Placeres y Pecados i en el qual no faltaran els grans èxits de la seva carrera.

El concert de Vanesa Martín serà l’escollit per CaixaBank per dedicar part de la seva recaptació a una causa estretament vinculada al territori. Enguany es donarà suport a un projecte de l’Associació POTS, entitat sense ànim de lucre que treballa amb l’objectiu de crear i impulsar projectes d’activitat física, esport i oci per a col·lectius en risc d’exclusió social del Baix Empordà i de la demarcació de Girona. Concretament, la recaptació del concert es destinarà a potenciar la sala d’estimulació sensorial de l’Espai POTS a Sant Antoni de Calonge, el centre polivalent de l’associació en el qual es duen a terme sessions individuals i en grup al voltant de la salut física i emocional. L’objectiu és invertir en l’equipament de la sala multisensorial per convertir-la en un entorn totalment immersiu i adaptat a tots els usuaris.

Aquesta edició, el Cap Roig Festival comptarà també amb la presència de Juan Diego Flórez (18 d’agost), l’artista peruà reconegut internacionalment com un dels millors tenors del món que fa més de 25 anys que està actuant als teatres i sales de concert més importants del món al costat de directors de fama internacional.

I, finalment, després de dues dècades en primera línia de la indústria musical, David Bisbal (19 d’agost) torna als escenaris amb el seu nou espectacle Me Siento Vivo Tour 2023, un espectacle que inclou un renovat repertori que abasta els temes del seu nou disc, que veurà la llum en els pròxims mesos, sense oblidar-nos dels seus grans èxits pels quals farà un recorregut al llarg del concert.

Un any més, Cap Roig apostarà pels espectacles familiars, pensats per a grans i petits. Cap Roig Mini comptarà enguany amb l’actuació de Dàmaris Gelabert (11 d’agost), que celebra vint-i-cinc anys de carrera amb una gira de luxe, acompanyada per la increïble The Grow Up Singing Band. En l’escenari, també comptarà amb la participació d’un espectacular grup de ballarins i del pianista i director musical Àlex Martínez. Un concert pensat per gaudir escoltant, cantant i ballant les cançons que han fet coneguda a l’artista, així com les seves últimes novetats.

També tindrem l’espectacle De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó (15 d’agost). Després de l’experiència en la Gran Via de Madrid amb altres xous, la companyia Onbeat portarà a l’escenari de Cap Roig una experiència inoblidable composta per una gran posada en escena i atractives coreografies, a més d’una presentació molt divertida amb els seus mestres de cerimònia que acompanyarà a les ja històriques cançons de les pel·lícules del Rei Lleó 1, 2 i 3. En definitiva, un dels millors espectacles infantils en català que es poden veure a dalt dels escenaris.

L’entorn natural format pel castell de Cap Roig i el jardí botànic, considerat un dels més espectaculars de tot el Mediterrani, és l’escenari perfecte per gaudir de la música en les nits d’estiu. Una experiència única i inoblidable amb un cartell eclèctic i equilibrat format pels artistes més destacats de cada gènere musical.

El Cap Roig Festival afronta aquesta nova edició, un any més sota la direcció de Clipper’s Live i el patrocini principal de CaixaBank, amb el repte de continuar impulsant un model de festival d’estiu d’èxit, amb una programació de qualitat i amb la intenció de donar suport al desenvolupament del mateix territori des dels vessants cultural, social i econòmic.

Proposta gastronòmica

Enguany, el públic podrà tornar a gaudir d’un espai Village dissenyat totalment sota la batuta de Cal Blay Food Lovers. Un espai amb estil i una oferta gastronòmica unificats, on el públic del festival podrà gaudir, en les hores prèvies als concerts, d’actuacions en directe i d’una gran varietat culinària en un entorn inigualable.

A més, els bessons Sergio i Javier Torres, xefs del restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona i amb tres estrelles Michelin, oferiran una carta creada i dissenyada exclusivament per al restaurant del festival, amb diferents menús tancats cada setmana, així com suggeriments segons mercat cada nit.

Com a novetat, en aquesta edició també s’oferirà al públic la possibilitat d’ampliar la seva experiència abans del concert amb un sopar exclusiu en format còctel en la Terraza Hermanos Torres que podrà reservar-se durant el procés de compra d’entrades.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari