Greus sospites de tupinada en les noves eleccions a la Federació Catalana de Futbol

El Tribunal Català de l’Esport reclama l’expedient de les votacions celebrades el 13 de febrer passat

Joan Soteras

La Federació Catalana de Futbol (FCF) és, des de fa anys, un niu de conflictes. Remena un pressupost de 27 milions d’euros i això fa que siguin molts els interessos que estan en joc, començant per les sucoses remuneracions i dietes que s’embutxaca la cúpula de l’entitat.

El 22 de maig de l’any passat, es van celebrar eleccions per triar la junta directiva de la FCF. Però el Tribunal Català de l’Esport (TCE), després d’una acurada investigació, va procedir a la seva anul·lació, en constatar que, com a mínim, s’havien computat 175 vots irregulars.

Les noves eleccions es van fixar per al 13 de febrer passat. Segons els resultats oficials, les va guanyar el fins ara president, Joan Soteras (foto), amb 503 vots; en segona posició va quedar el candidat Juanjo Isern, amb 335 vots.

Però, de la mateixa manera que ja va passar amb les eleccions de l’any passat, aquestes també han estat impugnades davant el TCE. I és que, segons Juanjo Isern, a les votacions del 13 de febrer es van produir nombroses irregularitats que posen en qüestió la validesa dels resultats.

Fins al punt que, durant la jornada electoral, els Mossos d’Esquadra van fer acte de presència en diversos centres de votació, davant les denúncies de tupinada que es van formular. De moment, el TCE s’ha adreçat a la junta electoral de l’FCF perquè li lliuri l’expedient amb tota la documentació referida a la celebració de les eleccions.

Se sospita que pot haver-hi més de 200 vots presumptament manipulats, cosa que adulteraria el resultat d’aquests comicis. Segons un president de club afí a la candidatura de Juanjo Isern, “si en les eleccions de l’any passat hi va haver irregularitats, aquesta segona vegada, l’escàndol ha estat més gran encara”.

En els pròxims dies, el TCE procedirà a revisar els vots emesos per constatar que s’hagi respectat escrupolosament la normativa electoral. En aquests comicis tenien dret a vot els presidents dels 1.220 clubs que estan federats i, en cas de no poder assistir-hi, podien votar els vicepresidents, sempre que els seus poders estiguessin acreditats mitjançant una acta notarial.

La normativa és clara, però, segons Juanjo Isern, va ser vulnerada escandalosament per la candidatura de Joan Soteras. El rosari d’irregularitats denunciades al TCE fa feredat:

*Membres de les meses electorals que no estaven habilitats.

*Candidats de Joan Soteras que estaven en meses electorals.

*Presidents de clubs, degudament acreditats, que no van poder votar.

*Clubs inactius als quals es va permetre votar.

*Repartiment de més de 100 actes notarials, a l’entrada dels col·legis electorals, als afins a Joan Soteras.

*Obstaculització de la tasca dels interventors de Juanjo Isern per comprovar la identitat dels votants.

Al TCE se li acumula la feina. I encara ha de resoldre un recurs, previ a les eleccions, on es demanava la inelegibilitat de Joan Soteras. Resulta que el TCE va decretar la nul·litat de les eleccions de l’any passat el 12 de gener, però Joan Soteras, en comptes de plegar immediatament per postular-se com a candidat, va continuar fent de president fins al 30 de gener.

(Visited 920 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari