Aragonès inicia una gira institucional per Colòmbia, l’Uruguai, l’Argentina i Xile

El president de la Generalitat es reunirà amb governs estatals, regionals i municipals dels quatre països i amb exdirigents llatinoamericans, com l'expresident de l'Uruguai Pepe Mujica

Colòmbia, l’Uruguai, l’Argentina i Xile seran els quatre països que visitaran el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Mertixell Serret, en una gira institucional de nou dies. Tractaran temes d’àmbit econòmic, cooperació per la pau, memòria històrica i drets humans.

Aragonès es reunirà amb governs estatals, regionals i municipals dels quatre països i amb exdirigents llatinoamericans, com l’expresident de l’Uruguai Pepe Mujica, i signarà un conveni bilateral de cooperació entre la Generalitat i el Govern de la província de Buenos Aires. El juliol del 2016, Oriol Junqueras, que era vicepresident, també va visitar a l’expresident uruguaià en un viatge a Buenos Aires i Montevideo.

Des de la cooperació per la pau fins a la memòria històrica

El diumenge la comitiva es reunirà a Colòmbia amb projectes de cooperació i drets humans, empreses i institucions que vetllen per la pau en el conflicte amb les FARC. El dimecres visitarà a Mujica a Montevideo.

L’endemà es traslladarà a l’Argentina, on signarà el conveni amb la província de Buenos Aires, on viuen gairebé 17 milions d’habitants, el 40% de la població de la República Argentina. El divendres Aragonès inaugurarà la delegació de la Generalitat al Con Sud.

La comitiva catalana finalitzarà la gira institucional viatjant a Xile el dissabte. Allà participarà en actes de memòria històrica, ja que aquest 11 de setembre es commemorarà el 50è aniversari del cop d’estat contra el Govern de Salvador Allende. Participarà en un homenatge a l’artista Roser Bru i al cantautor Víctor Jara, que va ser torturat i assassinat durant la dictadura d’Augusto Pinochet a l’antic Estadi Nacional de Santiago, rebatejat en democràcia amb el nom del cantant.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari