L’Ajuntament de Barcelona fa retirar els cartells despectius sobre l’Alzheimer de Maragall

S'han empaperat seus d'ERC amb fotos dels germans Maragall i la frase 'Fora l'Alzheimer de Barcelona'

Cartells despectius contra els germans Maragall apareguts a diversos indrets de Barcelona (ACN)

L’Ajuntament de Barcelona ha fet retirar del carrer els cartells despectius sobre l’Alzheimer amb fotografies de Pasqual i Ernest Maragall i el lema ‘Fora l’Alzheimer de Barcelona’. Les pancartes han aparegut aquest dijous al vespre a tres seus d’ERC de Barcelona, concretament al voltant de les seus de Calàbria, de Consell de Cent i al Casal de l’Eixample i, segons han confirmat a l’ACN fonts dels republicans, també s’han vist a la parada de l’Airbus de plaça Catalunya, davant del Corte Inglés, i a uns arbres de Les Corts.

Ernest Maragall ha lamentat a través de Twitter els fets i ha considerat que “algú confon política i joc brut”. Per al candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, “la figura d’en Pasqual (patrimoni de tots i el millor alcalde) està per sobre d’atacs indignes”. També ha considerat que els malalts d’Alzheimer són “infinitament més dignes que els autors de l’ultratge”. I ha reblat: “Actuarem en conseqüència”. ERC està investigant l’autoria dels fets a partir de les càmeres presents a les zones on han aparegut els cartells, i no descarten emprendre accions legals.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat el seu rebuig a aquesta campanya “menyspreable que fomenta l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies”. “No permetrem que l’odi enfangui el debat polític”, ha dit. Per la seva banda, el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha qualificat de “fastigós” el cartell despectiu i ha assenyalat que “és fruit de l’odi i de la persecució al diferent”.

“Tot el suport al president i alcalde Pasqual Maragall i a l’exconseller Ernest Maragall. Està aguantant el que no hi ha dret que aguanti”, ha afegit des del ple del Parlament en referència al candidat d’ERC per Barcelona. El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco també ha censurat les pancartes i ha afirmat que això no és fer política, sinó “antipolítica”.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari