La tramitació de la querella de Rosell obre la porta a més denúncies contra Villarejo

Artur Mas medita sumar-se a la causa de l'expresident del Barça i altres afectats

José Manuel Villarejo
José Manuel Villarejo

Un jutjat de Madrid ha acceptat a tràmit la querella que l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, va interposar contra l’excomissari José Manuel Villarejo. Ara, un reguitzell d’afectats pretenen sumar-se a la causa. Així ho ha avançat La Vanguardia, que ha desgranat els diferents casos que mediten seguir la seva estela.

La de Rosell és l’única causa que ha passat el  filtre del jutjat d’instrucció número 13 de Madrid, i que s’ha començat a tramitar. L’empresari apunta el mateix Villarejo; l’inspector en cap Alberto Estévez, presumpte autor d’informes falsos de la unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) de la Policia Nacional; a Antonio Giménez Raso, exinspector i soci de Villarejo a Barcelona; i el nord-americà Marc L. Varri, exagent de l’FBI, ja que Rosell va ser detingut arran d’una investigació als EUA de corrupció al futbol, el Fifagate.

Carles Vilarrubí, vicepresident del Barça durant el mandat de Sandro com a president de l’entitat, també ha tingut relació amb Villarejo. Va ser conseller delegat el 1992 de la promotora de Port Aventura, en aquell moment propietat de Javier de la Rosa, i va trencar l’acord quan aquest últim va voler desviar els diners públics aprovats pel Parlament per finançar les obres als seus comptes particulars. Vilarrubí va ser imputat el 2015 i la policia, en presència de Villarejo, van fer un escorcoll al seu domicili. El testimoni de De la Rosa, que va rebre 150.000 euros, va ser clau acusant-lo de comissionista de la familia Pujol en converses amb l’excomissari.

L’exconseller d’Economia, Jaume Giró; l’alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias Jordi Pujol Ferrusola, fill de l’expresident de la Generalitat de Catalunya o Francisco Marco, detectiu privat de Mètodo 3, ja s’han querellat contra Villarejo i estan pendents d’admissió. Artur Mas, si escau, presentarà una denúncia si veu opcions que pugui tenir recorregut.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari