L’autor del ciberatac al Clínic demana rescat per les dades

La Generalitat reitera que no pensa pagar

Hospital Clínic de Barcelona

L’autor del ciberatac a l’Hospital Clínic de Barcelona de diumenge passat, l’empresa dedicada al cibercrim Ransom House, ha demanat diners als responsables del centre sanitari per retornar-los les dades segrestades, segons ha confirmat a Catalunya Ràdio Sergi Marcén, secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat.

Marcén ha reiterat, com s’ha fet des del primer moment, que no es pagarà cap rescat. Els ciberdelinqüents s’han posat en contacte amb la Generalitat a través de missatges, però el secretari de Telecomunicacions, que no ha volgut revelar la xifra exigida, ha afirmat que no hi ha cap negociació amb ells.

Marcén ha admès que Ransom House ha aconseguit robar algunes dades, per bé que no ha explicat quines.

Ransom House és una organització criminal que opera des de fora d’Espanya i de la Unió Europea. El seu nom respon a programari segrestador, el tipus d’atac que han llançat contra l’Hospital Clínic. Aquest mètode es basa a colar-se en el sistema informàtic de la víctima i evitar que aquesta pugui accedir a dades crucials mitjançant la seva encriptació.

Els atacants utilitzen aquest segrest com a via per extorsionar les seves víctimes i exigir-los un rescat.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari