Pedro Sánchez defensa el feminisme del seu govern

El PP reclama al president de l'executiu central que demani "perdó" per les rebaixes de condemna a agressors sexuals

El president del Govern central, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha esquivat aquest dimecres, durant la sessió de control al Congrés, les crítiques que el PP i Vox li han llançat pels efectes de la llei del ‘només sí és sí’ i ha assegurat que, al contrari del que ha fet històricament la dreta -que ha portat al Tribunal Constitucional les lleis que impulsen la igualtat- el seu executiu “situa el feminisme al centre de l’acció política”. “El que preocupa a les dones són les semblances del PP amb la ultradreta de Vox”, ha afirmat el cap del Govern central.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta de la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que li ha reclamat que demani “perdó” per les rebaixes de penes a prop de 800 agressors sexuals fruit de l’entrada en vigor de la llei del ‘només sí és sí’. “Vostè no es pot anomenar feminista quan han aprovat una llei que ha rebaixat penes a agressors i quan impulsa una llei trans que genera danys irreparables a dones i nenes”, ha etzibat Gamarra, que ha acusat el president de “supèrbia”.

Segons Gamarra, la votació d’aquest dimarts al Congrés on PSOE i Podem van trencar la unitat del govern per reformar la llei del ‘només sí és sí’ “és una esmena a la totalitat al seu govern i al seu feminisme”. “L’única prioritat del seu govern és la supervivència política d’un home, Pedro Sánchez”, ha sentenciat la secretària general del PP.

Durant la seva intervenció, Gamarra també ha recordat a Sánchez el cas ‘Mediador’, que afecta un exdiputat del PSOE enxampat en festes amb prostitutes. El president espanyol ha rebatut la qüestió afirmant que el PP encara no ha digerit les condemnes per corrupció i apuntant a la històrica fotografia del líder del partit, Alberto Núñez Feijóo amb el narco Marcial Dorado. “Nosaltres podem tenir algun polissó al vaixell, però quan passa el fem baixar a terra. Quan jo pujo a un vaixell, el primer que faig és comprovar qui és el patró, i crec que vostès m’entenen”, ha rebatut Sánchez.

Acusa Abascal de covardia

Sánchez també ha rebatut la intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal, qui li ha retret les rebaixes de penes i excarceracions per la llei del ‘només sí és sí’. “Deixin-se de trampes, de mentides i artificis, deroguin la llei del ‘només sí és sí’ i la llei trans, i marxi, perquè s’ha convertit en un perill per a la democràcia espanyola”, ha dit Abascal.

En la seva rèplica, Sánchez ha recordat a Abascal que aquest és el govern amb més dones de la democràcia i ha acusat el líder de Vox de covardia per no posar-se al capdavant de la moció de censura que protagonitzarà Ramón Tamames. “No sembla massa valent”, ha dit.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari